Nå finnes det 3,7 millioner gamere i verden

Nesten halvparten av verdens befolkning er i dag gamere. Gaming har blitt en normal del av hverdagen for både barn og voksne verden over. Det viser rapporten fra DFC Intelligence som har undersøkt og analysert folks vaner rundt gaming. Langt fra de fleste gamere finnes i Europa og USA, men dette er en raskt voksende gruppe gamere i statistikken.

Gaming er ofte en årsak til debatt og gir mange store overskrifter verden over. Det er enda et nokså nytt fenomen i sammenheng med at mobiler har blitt utviklet i rekordfart siden den første smarttelefonen ble utviklet for ca. 30 år siden. 

De fleste velger mobilspill

Rapporten viser at de aller fleste gamere på verdensbasis er de som spiller via mobilen. Det finnes utallige med mobilspill som man kan laste ned for å bli underholdt i timevis. Mange velger lavterskel spill som de har direkte tilgang til når de er på farten eller har litt ekstra tid til overs på fritiden. 

Les også:  Ny undersøkelse: Lite elektronisk likestilling i parforhold

Her er det mye moro man kan dypdykke i. Enten man liker bilspill via mobilen eller morsomme spilleautomater med flyvende frukt over skjermen. Det skal helst være lettvint og underholdende, og enkelt å forstå. Man kan enkelt lære alt om Norges slotmaskiner eller laste ned spill med unik grafikk direkte på mobilen, nettbrettet eller via PC-en. 

Med mobilspill er det muligheter for både små og store spillutviklere for å kapre et enda større marked og etablere seg i verdenen av gaming. Utfordringen for de store selskapene er å konvertere spillerne som foretrekker mobilspill til større skjermer og mer avanserte spillformer.

Hardware gamers

Omkring 300 millioner gamere er det man kan kalle “hard ware gamers”. Det vil si mennesker som kjøper en viss type hardware for å bruke det til gaming. Det kan være både innkjøp av konsoller og PC-er som faller inn under denne kategorien. De utgjør kun 10% av alle gamere verden over, og skaper likevel store overskrifter i avisene. 

Les også:  Refleks redder hundeliv

Disse typer gamere spisser seg gjerne inn på visse typer spill som de er nokså spesialisert på. Men følger ofte en historie og er godt kjent med alle spillets sider. De utgjør hovedmålgruppen til store selskaper som Nintendo og Playstation. Hovedgruppen av alle gamere utgjør likevel mobilspillere. Dette markedet gir derfor gode muligheter for utviklere og er et stadig voksende marked globalt sett. 

Nintendo i fronten for å nå konsumentene

Et selskap som har klart å utvide publikummet sitt betydelig de siste årene er Nintendo. Med utviklingen av Nintendo Switch har de gitt forbrukerne en mer portabel spillkonsoll som kan brukes av familier og er en måte å spille sammen via en nokså avansert hardware. Likevel kreves det nokså mye mer for å bruke denne typen konsoll, enn å ha alt tilgjengelig via mobilen. 
Det er mulig å anta at det de neste årene vil komme flere slike løsninger på markedet. Med håndholdte spillkonsoller som baserer seg på skybasert spilling. Det vil gjøre det mulig for de store selskapene å nå enda flere spillere, men spillene vil likevel være mer begrenset enn hva man kan laste ned via mobilen. Uavhengig av formen på spillet, er det ingen tvil om at gaming skaper engasjement blant mange og vil fortsette å være en stor del av samfunnet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Bodoeposten.no