MatPrat måler julestemningen

juleindeks

For tredje året på rad tar MatPrat temperaturen på julestemningen i Norge med Norsk Juleindeks. I fjor målte julestemningen 71% på sitt høyeste.

Men vil befolkningen klare å toppe stemningen i 2017? Fra og med 24. november kan du selv følge utviklingen dag for dag.

– En måned før juleaften går Norsk Juleindeks av stabelen. Her vil vi dag for dag måle Norges julestemning frem til selveste juleaften. Vi i MatPrat tilbyr oppskrifter med akkurat så mye eller lite smak av jul tilpasset befolkningens julestemning. I tillegg ønsker vi å finne ut hva som er viktig for folk i julen og hva som bidrar til å gi nordmenn julestemning, sier prosjektleder Veronica D. Vatn i MatPrat.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Hver dag måles julestemningen hos et utvalg nordmenn. Dette gjøres blant annet i samarbeid med analysebyrået Opinion, som ser etter faktorer som påvirker nordmennenes julestemning.

– For tredje året på rad skal vi ta temperaturen på julestemningen i Norge – kanskje årets aller hyggeligste prosjekt for oss i Opinion! Vi får stadig bedre innsikt i hva som skaper den gode stemningen i de tusen hjem, men det er fremdeles noen hvite flekker på julekartet – de håper vi å fylle i år!, forteller John Lauring Pedersen, administrerende direktør i Opinion.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.