Stor etterspørsel etter hjelp til jul på FINN

katt jul

Over 600 personer har bedt om hjelp eller tilbudt seg å hjelpe andre i høytiden. Nå lanserer FINN nye kategorier på FINN torget for å gi flere muligheten til å oppleve en god jul.

Siden det i 2016 ble mulig å be om hjelp til jul og tilby hjelp til jul via FINN torget, har over 600 nordmenn benyttet seg av tilbudet. Og i år blir det enda enklere å gjøre dette, da FINN har opprettet egne kategorier for disse annonsene på FINN torget.

Mellom 1. november og 31. desember i år kan man opprette annonser i de nye kategoriene «Hjelp til julegaver» og «Tilby julefeiring» på Torget .

Kategoriene er kun tilgjengelige i denne perioden og skal gjøre det lettere for personer som trenger hjelp, eller som vil hjelpe, å nå ut.

– Tall fra SSB viser at seks prosent av befolkningen bor i en husholdning som har vanskelig for å få endene til å møtes. På FINN har vi de siste årene også sett en økning i annonser på Torget fra familier som er i økonomisk knipe og trenger litt hjelp i juleperioden, forteller Adéle Cappelen Blystad, kommunikasjonsrådgiver i FINN:

Les også:  4. april er gulrotens dag

– Derfor har det vært viktig for oss å få på plass egne kategorier på Torget, slik at det er enklere for folk å be om hjelp, og for andre å finne frem til disse annonsene, slik at de kan hjelpe.

Ikke tillatt å be om penger
I annonsene er det ikke tillatt å be om pengegaver, kun om hjelp til konkrete ting eller oppgaver. Hjelpen kan bestå av alt fra assistanse med julemat, til å skaffe brukte julegaver til barna.

For å kunne legge ut en annonse, må brukeren være Bank-ID verifisert, men man kan likevel velge å være anonym om man ønsker det. Da vil ikke navn dukke opp før man eventuelt starter en dialog med en som skal hjelpe/en man vil hjelpe.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

– For mange foreldre er det fortvilende å måtte knipe inn på barnas julefeiring. Vi tror disse annonsene kan være med på å utjevne forskjeller. De gir også en fin mulighet til at eiendeler som ikke brukes lenger kan gis til et nytt hjem, sier Blystad.

For de som ønsker å tilby hjelp, kan man finne annonsene under filteret «Juleglede» når man går inn på FINN torget.

Stor giverglede via FINN
Det er ikke bare folk som trenger hjelp som legger ut annonser på FINN torget i forbindelse med julehøytiden.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Hundrevis av nordmenn har de siste årene satt inn annonser hvor de tilbyr seg å hjelpe andre i jula, blant annet ved å åpne hjemmet sitt på julaften, eller gi bort gratis mat, juletrær eller gaver.

– Noen kjøper inn mat og gaver og kjører rundt i området og deler ut dette. Andre inviterer barnefamilier eller voksne hjem til seg på hyggelig julemiddag slik at man kan ha et hyggelig sted å være, forteller Blystad:

– Det er stor giverglede før jul, og det er flott å se at både hjelpere og de som trenger hjelp, kan møtes på FINN og bruke de mulighetene som finnes. Vi håper og ønsker at de nye kategoriene på Torget kan gjøre det enda enklere for folk å hjelpe hverandre i høytiden som kommer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.