Finnmark og Troms i forhandlinger om sammenslåing

finnmark troms

Finnmark og Troms fylkeskommuner har nylig hatt innledende forhandlingsmøte for fylkessammenslåing i Kirkenes i Finnmark.

De to fylkeskommunene skal slås sammen fra 1.1. 2020. I den forbindelse skal fylkestingene fatte et vedtak ut i fra inndelingsloven. Forhandlingsutvalgene har som mål å danne en grunnlagsavtale og en felles innstilling til fylkestingene i de to fylkene i desember.

– Begge parter har fått lagt frem argumentasjon og ståsted innenfor de ulike temaene som ble diskutert, sier Ragnhild Vassvik og fylkesrådsleder Willy Ørnebakk, som leder forhandlingsutvalgene fra henholdsvis Finnmark og Troms.

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

I det første møtet var det fokus på at organisasjonene skulle bli kjent. Videre ble tema som plan for forhandlingene, visjon og mål for det nye fylket, politisk styringsform og forholdet til de ansatte diskutert. Foreløpig er det ikke landet på noen formuleringer til innstilling.

– Vi ser fram til å fortsette forhandlingene torsdag og fredag i neste uke, når vi møtes igjen i Tromsø, avslutter de.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.