Et av verdens beste sykkellag søker inspirasjon fra Visma Ski Classics

visma

Et av verdens beste sykkellag, Team Jumbo-Visma, skal la seg inspirere og forhåpentligvis få ny kunnskap når de i helgen følger Marcialonga, en del av langløps-touren Visma Ski Classics.

Det norske IT- og teknologiselskapet Visma er både tittelsponsor for langløps-touren Visma Ski Classics i tillegg til å være en av hovedsponsorene til det nederlandske sykkellaget Team Jumbo-Visma. Nå bidrar Visma til å bringe ski og sykling tettere sammen under Marcialonga. Visma har invitert sykkellaget til å følge med til Nord-Italia og den den sjette etappen av Visma Ski Classics.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

En av de som skal være med til Italia for å overvære Marcialonga er Primoz Roglic, rangert som verdens beste syklist. Slovenske Roglic er imidlertid godt vant til vintersport, og han startet sin idrettskarriere med skihopping før han siden har satset alt på å gå til topps som landeveissyklist. I 2019 ble Roglic tredjemann under Giro d’Italia, og han vant Vuelta a España, Tirreno-Adriatico og Tour de Romandie.

– Visma Ski Classics har helt siden starten for ti år siden hentet inspirasjon fra sykkelsporten. Med blant annet lidenskap for lagene, lagstrategi under rennene og ekstra spenning med innlagte sprint- og klatrepoeng, er det mange elementer i vår langløps-tour som er inspirert av sykkelsporten. Vi gleder oss til å dele kunnskap og erfaringer under Marcialonga med Team Jumbo-Visma, sier David Nilsson, administrerende direktør i Visma Ski Classics.

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

Forventningene er gjensidige før helgens møte i Marcialonga.

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Visma Ski Classics. Det er en ny verden for oss, men vi ser allerede flere likheter mellom idrettene, i treningen og i organisasjonen. Takket være Visma kan vi nå lære enda mer og bli bedre kjent. Med vårt utviklingsteam bestående av unge syklister trente vi på ski på Sjusjøen før jul, og vi syntes det var et godt tillegg til treningsprogrammet vårt. Primoz Roglic har allerede fortalt oss mye om langrenn, og kanskje vil det inspirere oss til å se nye muligheter, sier Richard Plugge, administrerende direktør i Team Jumbo-Visma.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.