Undersøkelse avdekker usunne morgenrutiner: Nordlendinger prioriterer mobilen foran frokosten

pr-o

Nordlendinger mener frokost er sunt og viktig. Likevel sitter mange opptil to timer på mobilen om morgenen fremfor å spise. – Velg frokost, ikke Facebook, oppfordrer nordisk sjef i Herbalife Nutrition.

Ifølge en spørreundersøkelse utført av YouGov for Herbalife Nutrition ønsker nordlendinger flest å få i seg frokost på morgenen. Samtidig oppgir 15 prosent at de heller sitter på mobilen, og hele 4 av 10 bruker opptil to timer på skjermen.

– Her tror jeg vi må ta en titt på prioriteringene våre. Det kan være mange årsaker til at vi dropper frokosten, men mobilen bør ikke være en av dem, sier Mia Bergmann, nordisk sjef i Herbalife Nutrition.

Mobilen er imidlertid ikke det eneste hinderet. De har for dårlig tid, er for trøtte og har for liten matlyst. Enkelte nordlendinger mener også at de kan gå ned i vekt ved å droppe dagens første måltid.

– Trøtthet og dårlig tid kan nok de fleste kjenne seg igjen i. Et godt alternativ kan derfor være å tilberede frokosten dagen før. Opplever du manglende matlyst er det likevel viktig at du får i deg noe. Det handler i stor grad om vaner, og du kan venne kroppen til å bli sulten om morgenen, sier Bergmann.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

At vi går ned i vekt ved å droppe frokosten er det imidlertid lite som tyder på, og i noen tilfeller kan det faktisk virke mot sin hensikt.

– Dropper du frokosten, kan det til og med føre til at du blir mer sulten utover dagen og dermed spiser mer. Det beste er å finne en frokost som kroppen din setter pris på, og som gir deg den energien du trenger på morgenen, sier Bergmann.

I løpet av koronatiden har stadig flere bestilt frokost på døren, og hele 70 prosent av fylkets innbyggere svarer at de ville betalt for en hjemlevert frokost. 9 prosent er villig til å betale opptil 200 kroner.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Enklere får du det ikke. Ulempen er at det kan bli dyrt i lengden, men jeg synes det er fint at man finner løsninger som passer seg, og som forhåpentligvis bidrar til å øke frokostinntaket, sier Bergmann.

De færreste ser også ut til å ha tilgang til frokost på arbeidsplassen. Hele 80 prosent svarer at de verken får frokost servert på jobb eller har mulighet til å kjøpe seg noe når de kommer.

– Å innføre frokostrutiner på arbeidsplassen kan være en fin løsning for mange som sliter med å få i seg frokost om morgenen, og kan generelt bidra til å øke energinivået på arbeidsplassen, sier Bergmann.

Travle dager og raske løsninger kan også bety usunne frokoster fra bensinstasjonen – og her ser mannfolket, på landsbasis, ut til å toppe statistikken. Hele 12 prosent menn, i forhold til 6 prosent kvinner, oppgir at de spiser kake, bolle, muffins eller pølse til frokost.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

– Jeg anbefaler virkelig å bytte ut bakevarene og pølsene med andre alternativer som frukt, yoghurt, smoothie eller shake. Det er like raskt og gir deg mye bedre konsentrasjonsevne gjennom dagen. I tillegg sparer du deg for unødvendige kalorier, sier Bergmann, før hun avslutter:

– Det er selvfølgelig greit å unne seg en bolle til frokost inni mellom, men det burde ikke bli et daglig frokostmåltid. Stå opp litt tidligere, reduser skjermbruken og sett av noen minutter til å få i deg en god og næringsrik frokost!

Dette spiser nordlendinger til frokost:

  • Brødmat 67%
  • Knekkebrød 48%
  • Egg 30%
  • Frokostblanding 29%
  • Havregrøt 22%
  • Frukt 22%
  • Yoghurt 17%
  • Kake, bolle, muffins eller pølse 8%
  • Smoothie/shake 6%
  • Måltidsbarer 6%
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.