Martin Laas vant historisk etappe i Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway

Estlenderen Martin Laas (27), som sykler for Bora-Hansgrohe, spurtslo Alexander Kristoff i en svært jevn andre etappe i Arctic Race of Norway inn til Kilpisjärvi i Finland.

– Dette er min største seier så langt, og det var spesielt morsomt å vinne her i Finland. Det er jo et naboland, så jeg var nesten på hjemmebane, sa Laas etter løpet. 

Mot slutten av løpet var det svært mange ryttere som var med hele veien inn til mål. 

– Det var tungt med så mange ryttere med, og litt motvind. Jeg hadde litt krampe før spurten og var usikker på om jeg kom til å klare å spurte, men er svært fornøyd med å klare denne etappeseieren, sa Laas. 

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

Kristoff, som er lagkaptein for det norske landslaget, tapte spurten mot Laas, men leder sammenlagt etter to etapper. 

– Jeg er litt skuffet over ikke å vinne, men er godt fornøyd med å ha sammenlagttrøya så langt. Det blir hardt å forsvare den i morgen, men sykkelen er ganske god i bakker så man vet aldri, sier Kristoff etter løpet.  

Hoealgaard fra UNO-X tok første stikk i gårdagens etappe og syklet med ledertrøya på dagens etappe. Selv om han ikke var med og kjempet om etappeseier, er han fortsatt nummer to sammenlagt. 

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

– Dagens etappe var fin, jeg satt mye og sparte krefter mens de andre på laget jobbet hardt. Jeg visste at om Kristoff ble en av de to fremste så ville ledertrøya ryke, men jeg får prøve å ta den tilbake i morgen, sa Hoelgaard etter rittet. 

Dagens etappe er historisk med første grensekryssing og målgang i Finland. Andre etappe i Arctic Race of Norway 2021 startet i Nordkjosbotn i Balsfjord kommune, gikk gjennom Storfjord og inn i Finland. Den 178 km lange etappen, som først og fremst favoriserer spurterne, endte opp i Kilpisjärvi der folk møtte opp for å heie rytterne i mål i solskinnet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.