– Må stole på Opseth og overganger

fotballbane

Det er snart duket for sesongstart og et etterlengtet gjensyn for Bodø/Glimt i Eliteserien. Men enkelte tror oppholdet i Eliteserien kan bli kortvarig.

Tidligere storspiller Thorstein Helstad og bookmakerne tror nordlendingene vil bite negler gjennom hele 2018-sesongen.

– Jeg er litt redd Bodø/Glimts gjensyn med toppserien kan bli av det tøffe slaget, sier ComeOn!s fotballekspert Thorstein Helstad.

Den tidligere storspilleren og selskapets spillanalytikere har Bodø/Glimt som én av tre åpenbare nedrykkskandidater. Samtidig holder de det som sannsynlig at enten Sandefjords Magnus Powell eller Branns Lars Arne Nilsen blir den første til å få sparken som trener. Tredje største favoritt til å lide den samme skjebnen: Glimts Kjetil Knutsen.

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

– Han har ett år som assistent for Bjørkan og kan derfor systemet meget godt. Det er første gang han leder et eliteserielag, men han styrte også en del i fjor og har også rutine som hovedtrener i Åsane. Likevel er det nærliggende å peke på Knutsen som en trenerne på utrygg grunn, fordi jeg tror Glimt kommer til å slite. Og fordi Kjetil ikke har den rutinen som trengs hvis man møter motgang med en gang, analyserer Helstad.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Spillselskapet har Ranheim, Sandefjord og Bodø/Glimt som sine tre klare dumpekandidater.

– Som vanlig er Glimt sterke på overganger, noe som blir en nøkkel denne sesongen også. Samtidig må Opseth fortsette fremgangen og være minst like giftig som tidligere. Glimt har mange unge spillere som kan ta steg denne sesongen med Patric Berg og Jens Petter Hauge. Det kan bli en positiv sesong hvis det defensive sitter. Bredden i troppen er imidlertid litt tynn, så det kan bli en sesong der det viktigste blir å overleve, mener Helstad, som selv ble toppscorer tre ganger i Eliteserien (for Brann).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.