LESERINNLEGG: Grasrota og gressplenen støttar Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug har brei støtte utover i folket, også blant sosialdemokratar, bønder og kristne, fordi ho arbeider for eit Noreg som skal vera gjenkjenneleg og sjølvrådig også om tjue og tredve år. Om ho stundom uttalar seg bombastisk, får ho i allfall ein del menneske til å vakne. Ho får fart på ordskiftet, og det er bra! Demokratiet treng spissformuleringar inne i alt det saklege og byråkratiske.

Les også:  - I 2022 må det bli vanlige veiers tur

Det beste eg har lese om dagens strid og eventuelle mistillitsframlegg mot henne, kjem frå professor emeritus i europeisk kulturhistorie, cand. theol. Bernt Torvild Oftestad:

«Vi bør støtte Sylvi Listhaug nå. For dette går om mer enn henne. Vi må unngå å havne i sensuren. Hva som kan skrives om Utøya, skal avgjøres av AP, som skyver mennesker som ble rammet av terroren foran seg. Dette er et snedig grep. Listhaug skrev ikke noe om Utøya, men om AP.

Les også:  Pendlerbolig-skandalen: Riksrevisjonen utvider revisjonen av Stortinget

Ofrene kom frem i media på rad og rekke, og gav et sterkt trykk i polemikken. Rettsstatens første plikt er å forsvare borgerne mot krefter som vil ødelegge dem… men Stoltenberg som hadde sviktet i beredskapen, tok «ansvaret» og ble sittende.»

Og til overmål: På fjernsynet i går sa Støre at han heretter vil bruke Utøya meir i den politiske maktkampen. Då må først Listhaug fjernast, for ho har ansvaret for at innvandring kom på topp blant folk som viktigaste sak før stortingsvalet.

Les også:  LESERINNLEGG: Vanlige folks tur til å bli lurt om fergepriser

Det er truleg aller mest Sylvi Listhaug å takke at det vart borgarleg regjering i 2017, så no skal ho takast. Då må ikkje-sosialistane stå oppreist i politikken, og ikkje la seg drive med i polemikken!

Hallgrim Berg

Foto: Bjørn Inge Bergestuen.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.