Krever stans i utbygging av nye vindkraftverk

energi strøm

Stor satsing på vindkraft er en av de store truslene mot naturen og friluftslivet i Norge. Det er budskapet i resolusjonen som nylig er vedtatt av de norske friluftslivsorganisasjonene.

Planer om storstilt vindkraftutbygging bekymrer Norsk Friluftsliv, paraplyorganisasjonen for 17 friluftslivsorganisasjoner, med til sammen over 950 000 medlemskap. Et krav om å bevare norsk natur, var en av to resolusjoner som ble vedtatt på deres årsmøte 9. mai.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

– Vi kan ikke bare stå å se på at norsk natur påføres uopprettelig skade. Noe må gjøres for å sikre at vi også i framtiden kan oppleve natur og friluftsliv, sier generalsekretær Lasse Heimdal.

Norsk Friluftsliv er ikke mot industri, nye veier og all vindkraft, men mener mye mer må gjøres for å sikre at utbygging av fornybar energi ikke går på naturens premisser.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– Her gjelder det å ha to tanker i hodet samtidig. Som vi nylig ble minnet om i rapporten fra FNs naturpanel, står vi ikke bare overfor en klimakrise, naturen er også i krise. Hovedårsaken er endringer i arealbruken vår. Vi er like avhengige av en mangfoldig natur som av et levelig klima, og det må vi ha i bakhodet i energipolitikken, sier Heimdal.

Heimdal mener det viktigste vi kan gjøre nå, både for natur og klima, å redusere energiforbruket. – Før vi bygger nye store vindkraftverk i fjellet, må vi heller ta ut det store potensialet i energieffektivisering og andre tiltak som bevarer de verdifulle naturarealene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.