LESERINNLEGG: Eldreomsorg i Norge viktigere enn feilslått u-hjelp

vidar kleppe

En verdig eldreomsorg i Norge er viktigere enn feilslåtte u-hjelps prosjekter. Alle eldre hederskvinner og -menn i Norge skal selvsagt være trygge på at når de trenger det, så må sykehjemsplassene være tilrettelagt og klar.

Det skal selvsagt stå en plass klar til å ta imot dem – den dagen våre eldre trenger plass. Derfor er det helt nødvendig at nye sykehjem, omsorgsboliger og eldrehjem bygges ut for at også ektepar skal kunne leve sine liv sammen. 

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

De som får en syk eldre ektefelle skal tilbys å være sammen sin kjære i alle sammenhenger som brukeren mener han eller hun trenger. Det er etter min og Demokratenes mening en stor skam når vi ser eksempler på at eldre ektepar tvangs-skilles fra hverandre i Norge.

Demokratene skal ha en politikk som tilrettelegger for forutsigbar, god behandling, pleie og omsorg til alvorlig syke i livets sluttfase. Samtidig må det satses på å styrke heldøgns omsorgstilbudet til denne gruppen gjennom å videreføre eksisterende tilbud ved lindrende enheter, samt å tilrettelegge for nye lindrende enheter i kommuner som trenger dette.

Les også:  John Kerry møtte Gahr Støre: - Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

Alt dette fortjener norske hederskvinner og -menn som gjennom et langt liv har vært med på å bygge nasjonen Norge.

Vidar Kleppe
Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.