Lave dødstall på vegene hittil i år

natt tog

Tre personer har omkommet på vegene i februar i år, mot ni i samme måned i fjor. Så langt viser statistikken ni trafikkdrepte hittil i år, mot 17 på samme tidspunkt i 2020.

– Selv om hvert eneste dødsfall på vegene er en tragedie, er det likevel god grunn til å glede seg over denne utviklingen, sier Guro Ranes. Hun er avdelingsdirektør for Trafikksikkerhet i Statens vegvesen, og understreker at årets tall er foreløpige og kan bli endret.

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

– Men for hver måned med positiv utvikling, vet vi at liv er spart og lidelse unngått.

15. februar var det 20 år siden Nullvisjonen for drepte og hardt skadde i trafikken ble behandlet i Stortinget. Nullvisjonen er en visjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i vegtrafikken.

– Nullvisjonen ligger til grunn for alt Statens vegvesen gjør, og vi ser at det gir resultater. Februar var den sjette måneden på rad med nedgang i antall trafikkdrepte i forhold til samme måned året før. Dette er inspirerende og god motivasjon til å fortsette arbeidet. Vi vil fortsette arbeidet med å jobbe mot de ambisiøse målene som følger nullvisjonen, sier Guro Ranes.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

I disse dager er det vinterferietid og stor utfart på vegene.

– Vår oppfordring er at alle viser hensyn i trafikken og kjører etter forholdene. Unngå unødvendige forbikjøringer, og sørg for ha oppmerksomheten på vegen, trafikken og kjøringa. Hvis vi i tillegg holder fartsgrensa, bruker bilbelte og kjører rusfritt er vi alle med på sikre en sikker ferieavvikling på vegene, sier Guro Ranes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.