ANNONSE: Kredittium hjelper deg med å sammenligne lån på 5000

Skal du låne 5000 kroner eller mer, er det viktig at du sammenligner renter og vilkår fra flere utlånere. Dette kan spare deg for både penger og bekymringer.

Kredittium er en norsk gratistjeneste som hjelper deg med å sammenligne lån, uansett størrelse. Tjenesten har allerede hjulpet mange brukere med å spare flere tusen kroner i måneden på lånekostnader.

Sjekk hvordan Kredittium kan hjelpe deg: Sammenlign lån på 5000.

Hva er et lån på 5000?

Trenger du å låne 5000 kroner? Da er det vanligvis et forbrukslån du trenger. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke behøver å pantsette ting du eier eller boligen din for å låne penger.

Det er flere fordeler med et forbrukslån på 5000.

  • Du kan bruke pengene på hva du vil.
  • Nedbetalingstiden kan vare i inntil 5 år.

I tillegg kan utbetalingstiden være forholdsvis kort. Du har vanligvis pengene på konto etter 1–3 arbeidsdager. Årsaken er at du slipper å bruke tid på verdivurderinger av mulige panteobjekter.

Det er ulemper med forbrukslån også:

  • Renten kan bli vesentlig høyere enn på boliglån, for eksempel.
  • Små forbrukslån har vanligvis en høyere rente enn større forbrukslån.

En viktig årsak til at renten er høyere, er risikoen bankene tar. Hvis du ikke betaler tilbake et boliglån, kan banken selge boligen med tvang for å få tilbake pengene. Den kan gjøre dette fordi den har pant i boligen.

Les også:  Snusens skiftende landskap i Norge

Forbrukslån gir ikke banken den samme sikkerheten. Bankene tar høyde for at de kan tape mer på forbrukslån med å sette høyere rente på dem.

Unngå å betale for mye

Det finnes mange banker som tilbyr små forbrukslån på 5000 kroner og oppover. Det er store forskjeller på hva slags rente du kan få.

Kredittium har simulert et låneopptak på 5000 kroner. Simuleringen avslørte at forskjellen på renten du kan få, er nesten 400 prosentpoeng. I kroner og øre utgjorde forskjellen om lag 500 kroner.

Sagt på en annen måte må du betale 500 kroner mer i måneden på et lån på 5000 kroner i den dyreste banken sammenlignet med den billigste.

Dette er årsaken til at det er så viktig å sammenligne lån. I verste fall kan du betale flere tusen kroner mer enn nødvendig, selv om du bare låner 5 tusenlapper.

Slik sammenligner du renter og vilkår

Du kan bruke Kredittiums gratistjeneste for å starte sammenligningen av lån. Tjenesten gjør det mulig å sjekke rentenivået hos en rekke banker og lånemeglere.

  • Tjenesten oppgir hvilke renter du kan forvente å få av hver enkelt utlåner.
  • Nettstedet gir deg en pekepinn på både den nominelle og effektive renten.
  • Du får også vite hvilke andre kostnader du må betale, slik som gebyrer.
Les også:  Snusens skiftende landskap i Norge

Selv om rentene som oppgis kun er veiledende, kan du bruke dem som et utgangspunkt for å filtrere vekk unødvendig dyre utlånere.

Det endelige svaret på hvilken rente du får på ditt lån, viser seg idet du mottar et lånetilbud fra banken. Dette skyldes at utlånerne vurderer hver enkelt lånesøker individuelt.

La oss si at du og naboen sender hver deres lånesøknad til den samme banken. Dere kan få vidt forskjellige renter selv om dere låner det samme beløpet. Tjener du mer enn naboen for eksempel, belønnes du med en lavere rente.

Bankenes «forskjellsbehandling» av lånesøkere er årsaken til at tjenester som Kredittium ikke kan gi deg nøyaktige svar på hva lånet ditt vil koste. Du får allikevel en god indikasjon på hvilke banker og meglere du bør snakke med og hvem du bør unngå på grunn av rentenivået.

Les også:  Snusens skiftende landskap i Norge

Kredittium kan gjøre lånet ditt billigere

Selv et lite lån på 5000 kroner kan bli voldsomt dyrt hvis du velger å låne av «feil» bank. Og med så mange utlånere og ulike forbrukslån å velge mellom, er det vanskelig å avgjøre hvem som bør få lov til å låne deg penger.

Kredittium gjør jobben med å finne billige utlånere vesentlig enklere. Du trenger stort sett bare å lese anmeldelsene av lånene og sjekke de ulike tilbydernes rentenivåer. Ut fra dette kan du lage en liste med banker som du skal kontakte for å få lånetilbud.

Kredittium hjelper deg også med å sammenligne norske lånemeglere. Å bruke en megler, øker sjansen for å få lån og for at renten blir lav.

I stedet for å sende et tyvetalls lånesøknader selv, kan du la en megler gjøre jobben. De største og beste inviterer opptil 30 banker til å gi deg sine beste renter på lån. Dermed må utlånerne konkurrere om deg som lånekunde, noe som kan redusere rentekostnaden betraktelig.

Kredittiums sammenligningstjeneste gjør det lettere å avgjøre hvilke meglere du bør bruke og hvem du bør styre unna.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.