Karate-stjernen Annika Sælid mottar Franzefoss-stipendet

kampsportforbund

Nybakt ungdoms-OL-vinner Annika Sælid fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg mottar Franzefoss-stipendet. Stipendet kommer godt med i hennes videre satsning på internasjonal karate.

Franzefoss-stipendet tildeles en utøver, musiker eller talent som ikke gir seg så lett og som har gjort seg fortjent til det gjennom innsats og ståpåvilje. Annika Sælid kan krysse av på alle punktene, da 17-åringen har en lang merittliste å vise til. Blant annet er hun blitt Norgesmester i karate fem år på rad. De to siste årene har hun også blitt nordisk mester og ser frem til årets mesterskap som avholdes i Finland.

I tillegg kan utøveren fra Sarpsborg skilte med syv gull, to sølv og to bronsemedaljer fra internasjonale konkurranser så langt i år. For ikke å snakke om gullmedaljen i ungdoms-OL i Argentina forrige uke.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

Stipendet fra Franzefoss er et kjærkomment tilskudd i satsningen for Sælid som reiser svært mye for å delta på stevner verden over. Fra kampsport-Norge mottok også Sune Ower Østli (Oslo Taekwondo klubb) og Vanesa Gjuka (Mizuchi Karateklubb) stipend. Franzefoss-fondet gikk til blant annet Bergen Taekwon-Do klubb og Stavanger Capoeira klubb. Franzefossprisene ble i dag delt ut på Ladegården i Oslo.

Mange unge søkere
Sarpsborgjenta er en av mange søkere på Franzefoss sitt stipend som deles ut to ganger årlig. I år er det ny rekord på antall søkere på midlene. Franzefoss deler ut inntil 20 stipender i året til unge talenter og utøvere som utmerker seg på områder som vanligvis får liten oppmerksomhet.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

– Denne gangen fikk vi nærmere 200 søknader, og det har vært en svært vanskelig oppgave å kåre vinnerne, sier Truls Markussen, konsernsjef i Franzefoss.

Han kan fortelle at et fellestrekk for alle stipendvinnerne er at de satser stort og presterer godt innen sine områder. Blant vinnerne som får midler fra Franzefoss-fondet finner vi klubber, foreninger og lag som tilbyr aktivitet for alle, uavhengig av sosial bakgrunn eller ambisjonsnivå.

– De drives av stort engasjement og frivillig innsats, og fungerer som en sosial møteplass i lokalmiljøet. Vi gratulerer alle vinnerne, og håper pengestøtten vil bidra til å åpne opp for å nå nye mål og muligheter, samt inspirere til økt motivasjon og innsats, fortsetter Markussen.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Stor verdi
Vinnerne av stipendet mottar 10.000 kr til videre satsning. Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, kan bekrefte at tildelingene har stor verdi for mottakerne.

– Kampsportforbundet er veldig glad og takknemlig for at Franzefoss kan være med å bidra for de som ikke gir seg så lett. Tidligere år har flere kampsportutøvere og -klubber mottatt stipend og fond, noe vi ser at har bidratt til en flott utvikling, sier en fornøyd sportssjef.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.