Heimevernet arrangerer «uniform på jobben-dagen»

Heimevernet

Mandag 6. desember vil mange av Heimevernets soldater dra til sin sivile jobb med HV-uniformen på. 

Hva er greia med uniformen, vil kanskje mange spørre seg mandag 6. desember. For da arrangerer Heimevernet «uniform på jobben-dagen» for andre gang. I år fyller Heimevernet 75 år samme dag, og «uniform på jobben-dagen» blir en del av feiringen.  

Det betyr at mange i hele Norge denne dagen vil oppleve å møte uniformerte soldater blant annet på bussen, bak kassen på butikken, på treningssenteret, på studiestedet, hos frisøren eller mange andre plasser som man normalt ikke ser personer med militær uniform. Dette fordi Heimevernet består av 40.000 soldater som har sivile jobber eller studerer i det daglige, men som samtidig gjennom Heimevernet er en viktig del av den militære og sivile beredskapen i Norge. 

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

Det er viktig å presisere at ingen av soldatene er bevæpnet.  

Tanken bak «uniform på jobben-dagen» er å skape stolthet og anerkjennelse for HV-soldatene. 

– Jeg vil at soldatene i Heimevernet skal bære sin uniform med stolthet, og håper «uniform på jobben-dagen» vil vise arbeidsgivere, kollegaer, venner, familie og andre innbyggere i landet at HV er en del av den nasjonale beredskapen. Og på den måten få anerkjennelse for den innsatsen man gjør som HV-soldat, sier generalmajor Elisabeth Michelsen, sjef for Heimevernet. 

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

Det er andre året «uniform på jobben-dagen arrangeres. Dagen ble godt mottatt i fjor og veldig mange soldater møtte på jobb eller studiested med uniformen. «Uniform på jobben-dagen» er frivillig å delta på for alle som tilhører Heimevernet og som har fått tillatelse fra sin sivile arbeidsplass eller studiested til å bære uniformen på jobb eller skole/universitet.  

Heimevernet ønsker å være synlig i lokalsamfunnet og vil med dette å vise frem at HV har 40.000 soldater spredt over hele landet tilhørende alle samfunnslag og alle yrkesgrupper. Dagen skal synliggjøre for Norge hva Heimevernet er, og hvilke personer som utgjør Heimevernet. Heimevernet håper en slik dag vil skape interesse og entusiasme for HV. 

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

Gå gjerne bort å prat med en i HV-uniform 6. desember. De er ikke så «farlig» så som de kanskje kan se ut som. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.