#GivingTuesday nå i Norge: YouTubere med hjelpeaksjon

givingtuesday

På selve Giving Tuesday, tirsdag 28. november, steller kjente YouTuberne i Norge istand livestream på sosiale medier for å samle inn penger til gode formål. YouTuberne Kim Køste og Nellie Krogstad er to av de fire programlederne.

De 11 organisasjonene som er med er: Barnekreftforeningen, Foreningen for Hjertesyke Barn, Kirkens Nødhjelp, Kreftforeningen, Mental Helse, Nasjonalforeningen for Folkehelsen, NMS, Redd Barna, Redningsselskapet, Regnskogfondet og Sykehusklovnene.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

– Det kribler! Vi er spente og gleder oss. Tusenårs-generasjonen viser hva vi står for, sier Kim Køste, Romy Feclicia Østrøm, Ramón Torres Andresen og Nellie Krokstad.

De er profilerte YouTubere og skal lede direktesendingen. Vidoeene blir også publisert på www.givingtuesday.no.

– Det unge Norge løfter i flokk gjennom denne innsamlingsaksjonen, og gjør det på en helt unik måte, sier generalsekretær Siri Nodland i Norges Innsamlingsråd.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

Hjelpekasjonen er kjent fra andre land og skal nå startes i Norge. Sammen med medieselskapet Nordic Screens og innsamlingseksperten Puzzel har hun trukket i trådene.

EXTRA støtter ungdommens nye innsamlingsaksjon Giving Tuesday. Kjededirektør Christian Hoel sier at han ikke var i tvil om å hjelpe ungdommen igang her, og med dette fantastisk gode tiltaket som er aller første gang i Norge.

– Her har vi et sjeldent flott initiativ som vi tror kommer til å bli både stort og viktig. Extra er som en del av Coop eid av 1,6 millioner nordmenn, og vi håper å kunne inspirere slik at også våre medeiere bidrar med støtte de flotte organisasjonene, sier Christian Hoel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.