Gåte & Djerv ute med låta «Svarteboka»

hes

Gjør deg klar for et episk møte mellom Norges to mest ikoniske kvinnelige rockevokalister når Gåtes Gunnhild Sundli og Djerv med Agnete Kjølsrud (ex Animal Alpha) i spissen, slår seg sammen på den monumentale singelen «Svarteboka».

Etter en rekke akustiske konserter og det kritikerroste albumet Nord, vender Gåte nå tilbake til den fullblåste folkrocken de er kjent for. Den første låta fra det nye musikalske prosjektet lokker lytteren inn i et forførende lydlandskap der folkemusikken leker seg på rockens premisser.

Les også:  MUSIKK: Anna Kajander ute med albumet "Al Dente"

På «Svarteboka» har Gåte nemlig fått selskap av Djerv, med frontkvinne Agnete Kjølsrud i spissen, og sammen har de laget en kraftpakke av en låt.

Som to av sin generasjons mest bemerkelsesverdige vokalister innen rock- og hardrockscenen her til lands, har Gunnhild og Agnete både visst om hverandre og sett opp til hverandre lenge. Da de to endelig møttes i et bryllup i fjor, tok det ikke lang tid før ideen om et fremtidig samarbeid blomstret.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Gåte sendte kort tid etter et låtutkast til Djerv og Agnete, som straks takket ja til å bidra. Herfra gikk arbeidet med låten kjapt, for skjønt Agnete og Gunnhild var plassert på hver sin kant av landet, falt det naturlig for partene hvordan låta kunne videreutvikles og tilpasses de ulike vokalene.

Å være kvinnelig frontfigur innen de hardere sjangerene er fremdeles uvanlig i 2023, og både Gunnhild og Agnete har kjent på følelsen av utenforskap og av å stå alene mot røkla. Denne gangen står de sammen, noe man tydelig kan høre i «Svarteboka».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.