Full krangel om verdensrekord i Donkey Kong

donkey kong

Donkey Kong er et arkadespill laget av Nintendo i 1981 og ble raskt kjempepopulært i flere land. I dag regnes spillet som et retro spill men er fremdeles populært i enkelte kretser. Konkurransen om å ha høyeste poengsum har alltid vært hard, og nå er det full krangel om en verdensrekord i spillet.

Den mest kjente Donkey Kong spilleren Billy Mitchell hadde i 20 år verdensrekorden, det har til og med blitt laget en film om hans Donkey Kong rekorder, «King of Kong». Men nylig har Billy Mitchell blitt anklaget for juks.

Les også:  Spill innendørs på sommerens regnværsdager!

Den 2. februar 2018 fjernet Donkey Kong Forum tre av Mitchells rekorder fra sin highscore-liste etter en analyse av Jeremy Young som hevdet at poengsummene ble til ved hjelp av en MAME simulator i stedet for orginal arkade-maskinvare.

– Jeg har aldri spilt MAME. Jeg har ikke MAME i hjemmet mitt, sier Mitchell til på East Side Dave Show.

Mitchells rekorder figurerer foreløpig på Twin Galaxies toppliste over Donkey Kong verdensrekorder. Kontroversen om rekordene er gyldige eller ikke er nå den store snakkisen i spill-miljøer over hele verden og krangelen mellom ekspertene raser ennå.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.