Forbundsstyret i Postkom sa ja til fusjon med Fagforbundet

fagforbundet

Forbundsstyret i Postkom vil slå seg sammen med Fagforbundet. De to forbundene har dermed tatt et langt skritt på veien mot å bli ett forbund.

Spørsmålet om sammenslåing med et annet forbund ble reist allerede i 2016. Nå har altså forbundsstyret i Postkom gitt sitt råd til landsstyret. De går for Fagforbundet. 

Spørsmålet om å gå inn i et annet forbund skal til uravstemning blant medlemmene i Postkom i løpet av våren, men først skal landsstyret komme med sin anbefaling den 27. februar. 

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

– Vi venter spent på den videre prosessen og vil gjøre det vi kan for at medlemmene i Postkom skal føle seg ivaretatt og vel til rette i Fagforbundet. Vi ser at Postkom har tatt et langt skritt i Fagforbundets retning og håper en fusjon mellom de to forbundene blir det endelige vedtaket. Det gleder vi oss virkelig til, sier Fagforbundets leder Mette Nord. 

– Vi er veldige glade for at det ble et enstemmig vedtak fra forbundsstyret i Postkom. Det er et sterkt signal, sier Nord.

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

– Fagforbundet og Postkom kan gjøre hverandre gode på flere områder. For det første står vi i den samme politiske kampen knyttet til privatisering av offentlig finansierte tjenester og vi kan styrke forhandlingstyngden vår i Spekter. Vi ser dessuten at Postkom kan tilføre oss masse kunnskap om å håndtere store omstillingsprosesser i offentlig sektor, slår Fagforbundets leder Mette Nord fast.

Hun legger til at Postkoms medlemmer vil kjenne igjen forbundet sitt, også etter en sammenslåing. Posthornet vil fortsette å komme i postkassa, og medarbeidere og tillitsvalgte vil fortsette den gode jobben de gjør i dag. Selv om det er stor forskjell på størrelsen mellom oss i Fagforbundet og Postkom, er det to likeverdige parter som skal fortsette videre. Vi venter spent på den videre prosessen, avslutter Nord. 

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

Fagforbundet er Norges største fagforbund med rundt 367 000 medlemmer. Postkom (Norsk post- og kommunikasjonsforbund) har 17 500 medlemmer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.