For få forsikrer hytta nok

hussopp

Det finnes nesten en halv million hytter i Norge og mange av hyttene befinner seg i Nordland. Selv om hyttedrømmen er så viktig for oss er det mange som slurver med forsikringene.

Hytta er et viktig samlingssted for familien og et sted vi slapper av og lader batteriene. Men dersom en mangler forsikring på hytta kan drømmen fort bli til et mareritt. En råteskade, for eksempel, kan bli både belastende og kostbart. Allikevel er det mange som er underforsikret.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

– Vi får stadig henvendelser fra kunder som fortviler over at de har oppdaget råteskade eller skadedyr på hytta, sier markeds- og kommunikasjonsansvarlig Inger Kringlebotten i Norsk Hussopp Forsikring.

Årsaken til manglende forsikring mot råteskader og skadedyr er i mange tilfeller at de ikke er klar over at det ikke automatisk inngår i forsikringen. I andre tilfeller vet en ikke at det er mulig å forsikre seg mot dette. Alle vet at man bør forsikre seg, men interessen stopper gjerne der.

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

– Forsikring kan være litt vanskelig og er gjerne et lavinteresse-produkt. Når uhellet er ute derimot blir det høyinteresse, men da er det dessverre for sent, sier Kringlebotten.

Råteskade, som skyldes for høy fukt i treverket over lang tid, og invasjon av maur, spesielt stokkmaur, er de vanligste årsakene til at hytteeiere kontakter forsikringsselskapene.

– Skade i krypkjeller og kondensskader i takverk og undertak er en gjenganger på hytter. Kondens skader gjelder særlig eldre hytter som har fått lagt inn strøm og vann. De er ikke dimensjonert for dagens fuktbelastning med innlagt vann, dusj koking etc. og mangler ofte tilstrekkelig lufting og fuktsikring, forteller hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.