Finnmark-kjendiser sier nei til sammenslåing av Finnmark og Troms

rein

Det har i lang tid vært forhandlinger om sammenslåing av Finnmark og Troms, selv om forhandlingene om vilkårene for sammenslåingen nylig ble avbrutt.

Og nå ser det ut som sammenslåingen av Finnmark og Troms har fått et nytt hinder, flere kjente idrettsfolk og kulturpersonligheter går nå åpent ut og sier nei til sammenslåingen.

Ifølge Bladet Vesterålen er det Alf R. Jakobsen, Arvid Sveen, Asle T. Johansen, Bjørn Sundquist, Gørild Mauseth, John Gustavsen, Jon Rønningen Josef Halse, Kai Somby, Linn Henriksen, Magnar Mikkelsen, Mari Boine, Marion Palmer, Martin Schanche, Nils Gaup, Nils Utsi, Synnøve Persen og Aage Gaup som stiller seg bak oppropet «Nei takk til tvangssammenslåing av Finnmark og Troms!».

Les også:  14 omkom i trafikken i mars

Finnmark-kjendisene mener vedtaket om sammenslåing er «arrogant» og «grunnløst» og ikke tar hensyn til «Finnmarks særegne kultur, historie, rettighetsforhold og folk».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.