ANNONSE: Finn funksjonelle møbler til hjemmekontoret ditt

Er det ett rom som har fått stor betydning for mange i de siste årene, er det hjemmekontoret. Det er ikke lenger en trend, men slik hverdagen er blitt.

Akkurat som for kontorplassen din, trenger hjemmekontoret praktiske og funksjonelle møbler for en god arbeidsdag.

Møbler til eget kontor eller arbeidsstasjon?

Plassen du har til rådighet vil være avgjørende for hvilke løsninger du velger. Noen har et eget rom til disposisjon. Andre bruker et rom til to formål, for eksempel soverommet som fungerer som arbeidsrom på dagtid. En tredje løsning er å lage seg en liten arbeidsstasjon i hjemmet, for eksempel i stuen, på kjøkkenet eller i gangen. Mulighetene og løsningene er mange. Det gjelder bare å finne pulten, stolen og eventuelle oppbevaringsløsninger som passer for deg og plassen du har til rådighet.

I tillegg til god funksjonalitet, vil også design og stilen du har hjemme spille inn. Det er ekstra viktig når møblene står godt synlig i stua eller andre oppholdsrom i hjemmet ditt.

Her er noen gode tips til deg ved valg av pult, kontorstol og oppbevaringsløsninger.

Valg av pult til hjemmekontoret

Hva slags arbeidsoppgaver du skal løse, vil være viktig med tanke på valg av pult. Trenger du plass til to eller tre skjermer eller kun laptoppen? Ønsker du en pult med hyller og/eller skuffer for oppbevaring?

Les også:  ANNONSE: Gjenoppblomstringen av plakater i moderne interiører

Skal du lage deg en arbeidskrok, kan det være praktisk og pent om pulten ikke er for dominerende og at den passer inn med stilen ellers i rommet.

Mulighetene er, som du ser, mange. Her er noen av dem:

 • Pult med hjul som gjør at den enkelt kan flyttes.
 • Veggmontert pult som kan slås ned etter arbeidstid.
 • Arbeidsbord tilpasset hjørne.
 • Understell hvor du kan legge en bordplate etter eget valg.

Få en sunn arbeidsstilling

Selv om du bør huske på å reise deg og strekke på deg flere ganger gjennom arbeidsdagen, er det lett å bli sittende i lang tid uten bevegelse. Har du plass, er en hev-senk-pult med mulighet for å jobbe både sittende og stående, en god ting for kroppen.

En justerbar pult er heldig ergonomisk. Du kan finne høyden du sitter eller står i en avslappet stilling med lave skuldre og hendene kan hvile på bordplaten. men arbeidsstillingen sittende er selvfølgelig også avhengig av en god stol.

Les også:  ANNONSE: Gjenoppblomstringen av plakater i moderne interiører

Finn stolen som passer kroppen din

Kroppen skal aldri tilpasses kontorstolen. Stolen skal tvert imot passe kroppen din. Det blir som når du kjøper sko. Dersom skoen allerede føles feil og vond første gang du prøver den, er sjansen stor for at den alltid kommer til å være ubehagelig å ha på. Skoen går seg ikke nødvendigvis inn, og en stol sitter seg mest sannsynlig heller ikke inn.

Et godt tips er å sjekke om kontorstolen er ergonomisk utformet før du går til innkjøp.

Slik sjekker du kontorstolen

Dette bør du passe på ved kjøp av kontorstol.

 • Kjenn at du sitter godt og avslappet.
 • Finn gjerne en stol som er enkel å stille i høyden.
 • Sørg for at du har hele foten i gulvet når du sitter. Ha en fotskammel under føttene om du må sitte høyere på grunn av høyden på pulten eller arbeidsbordet ditt.
 • Hoftene skal ikke være under knehøyde, men helst bittelitt over.
 • Kjenn etter at setet ikke klemmer mot baksiden av knærne.
 • En stol med armlener i riktig høyde, gjør at du slapper av i skuldrene.
 • En kontorstol som kan svinge og med hjul, gjør at du enklere kan manøvrere deg bort til en hylle, ned i en skuff osv. uten å bøye deg forkjært.
Les også:  ANNONSE: Gjenoppblomstringen av plakater i moderne interiører

Få orden med hyller, skuffer og skap

Med et ryddig kontor kan det være lettere å konsentrere seg, og du finner raskt det du leter etter. Har du en kontorkrok i stua, bør oppbevaringsløsningen være integrert med resten av interiøret. En del skap og hylleløsninger er dessuten ypperlige romdelere.

Har du et rom dedikert som hjemmekontor, kan det være praktisk med en pult som har  integrert skap, skuffer og/eller hyller. Med en oppslagstavle, praktiske bokser og kurver for oppbevaring av smått og stort, litt bilder på veggene og en grønn plante, så har du skapt deg et godt rom for konsentrasjon og kreativitet.

Møbler til hjemmekontoret fra vidaXL

Du trenger ikke bruke tid og krefter på å oppsøke møbelbutikker og spesialforhandlere for å finne det du trenger til ditt nye hjemmekontor.

Med et smidig ordresystem går det kun noen dager fra du bestiller varene, til du har dem på døren. Alt du bestiller fra vidaXL leveres helt uten fraktkostnader.

 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.