Feil fletting skaper kø i nyttårsutfarten

veier

Ved innsnevringer og veiarbeid er det mange som fletter feil der to felt blir til ett. – Svært mange gjør feilen at de begynner å legge seg inn i høyre felt for tidlig. Det skaper faktisk mer kø, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Reglene for fletting er veldig enkle, og gjensidig vikeplikt gjelder.

– Kjør helt fram i begge filer, og flett når du kommer til skiltet. Mange irriterer seg over at andre bilister suser forbi i venstrefeltet, men trafikken flyter faktisk bedre dersom man utnytter begge felt, sier Sødal.

Les også:  4. april er gulrotens dag

Mange velger å reise til fjells i nyttårshelgen og flere gjør nok det i år også. Da kan det bli køer der det er veiarbeid og innsnevringer.

– Hils alt veiarbeid velkommen. Det står dårlig til med mange veier i Norge og da er ethvert opprustingsprosjekt velkomment, mener Nils Sødal. – Pust med magen og tenk på at fremtidige turer til hytta eller høyfjellshotellet blir bedre, fortsetter han.

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

Samtidig oppfordrer NAF entreprenørene til å ta hensyn til trafikkflyten og å gi trafikantene enkel og riktig informasjon. Det er mange som har opplevd at fareskilt eller nedsatt fartsgrense ikke blir ryddet vekk når arbeidet er ferdig. Dette kan være med på å undergrave respekten for varslinger i områder med veiarbeid.

– Som bilist har du et ansvar for å gjøre veiarbeidernes arbeidssituasjon trygg. Selv om det kan forsinke deg litt på reisen akkurat mens det står på, ønsker vi i NAF oss en opptrapping i vedlikeholdet. For å sikre god flyt er det derfor viktig at folk er kjent med reglene og tar hensyn underveis, sier Sødal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.