Drinken som er perfekt i påsken

slaeger

Uansett om påsken tilbringes på fjellet, ved sjøen eller i byen, er det lite som slår følelsen av en god drink i solveggen. Den søte og friske smaken av appelsin, servert i store glass med isbiter, har gjort spritzen til en favoritt blant nordmenn. Med nyvinningen, Martini Fiero, kan du enkelt sette stemningen i påsken. 

Spritzen har de siste årene etablert seg som en storfavoritt i Norge, og det er kanskje ikke så rart. Drinken er både søt, frisk og lettdrikkelig. Den serveres i store glass, og gjerne med skiver av appelsin i. 

Populær drink i solen  
Den lettdrikkelige drinken inneholder en alkoholprosent som ikke er høyere enn øl, noe som gjør den perfekt å nyte i solen i påsken. Drinken passer perfekt som en aperitiff, når du trenger en oppfrisker etter en dag ute på ski, eller når du sitter på verandaen hjemme. Den blandes enkelt med tonic: En del Martini Fiero og to deler tonic, eller med musserende vin og sodavann. 

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Daglig leder på restaurant Laaven i Trysil, Tommy Åsheim, forteller at spritz er en av de mest populære drinkene hos dem når sola begynner å varme litt ekstra. 

– Det selges mye spritz hos oss, særlig på solfylte dager når gjestene kan sitte ute. Spritzen er en frisk tørsteslukker, smaken er lett å like og drinken er for mange blitt selve symbolet på påske, sol og varme, sier Åsheim. 

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Utfordrer den tradisjonelle spritzen     
Martini Fiero er utviklet for å kunne blandes med tonic. Det at du kun trenger to ingredienser gjør Martini Fiero til et både rimeligere og enklere alternativ til den mer tradisjonelle spritzen, som i tillegg til bitter aperitivo, krever musserende vin og sodavann. Når det kommer til smaken, er den nye utfordreren upåklagelig, ifølge Jesper Høst, Activation Manager i Bacardi. 

– Martini Fiero er en frisk drink, med smak av appelsin, urter og krydder, og med 100 prosent naturlige råvarer. Sitrussmaken kommer fra appelsiner plukket i Murcia-regionen sør i Spania. Den kraftfulle og friske smaken i Martini Fiero fremheves ved hjelp av kullsyren i tonicen, sier Høst. 

For en mer markert appelsinsmak, kan du klemme appelsinskiven over drinken. For en søtere smak på den rød-oransje drinken, kan du grille appelsinen før du har den i glasset. På den måten blir drinken også ekstra bildevennlig, når du skal dokumentere første sosiale påske på kanskje tre år. 

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Spritzen har de siste årene blitt mer populær blant nordmenn, og ifølge en rapport fra Drinks Market Analysis (IWSR), hadde spritz en vekstrate på 5 prosent (CAGR) fra 2016 og frem til annerledesåret 2020 i Norge. Når vi nå er inne i den første restriksjonsfrie våren på to år, er det mange som gleder seg til å kunne nyte en god spritz i godt lag igjen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.