Drinken som er perfekt i påsken

slaeger

Uansett om påsken tilbringes på fjellet, ved sjøen eller i byen, er det lite som slår følelsen av en god drink i solveggen. Den søte og friske smaken av appelsin, servert i store glass med isbiter, har gjort spritzen til en favoritt blant nordmenn. Med nyvinningen, Martini Fiero, kan du enkelt sette stemningen i påsken. 

Spritzen har de siste årene etablert seg som en storfavoritt i Norge, og det er kanskje ikke så rart. Drinken er både søt, frisk og lettdrikkelig. Den serveres i store glass, og gjerne med skiver av appelsin i. 

Populær drink i solen  
Den lettdrikkelige drinken inneholder en alkoholprosent som ikke er høyere enn øl, noe som gjør den perfekt å nyte i solen i påsken. Drinken passer perfekt som en aperitiff, når du trenger en oppfrisker etter en dag ute på ski, eller når du sitter på verandaen hjemme. Den blandes enkelt med tonic: En del Martini Fiero og to deler tonic, eller med musserende vin og sodavann. 

Les også:  Ny undersøkelse: Barn leker mindre ute i nærområdet

Daglig leder på restaurant Laaven i Trysil, Tommy Åsheim, forteller at spritz er en av de mest populære drinkene hos dem når sola begynner å varme litt ekstra. 

– Det selges mye spritz hos oss, særlig på solfylte dager når gjestene kan sitte ute. Spritzen er en frisk tørsteslukker, smaken er lett å like og drinken er for mange blitt selve symbolet på påske, sol og varme, sier Åsheim. 

Les også:  Dobbelt så lang sesong for norsk jordbær

Utfordrer den tradisjonelle spritzen     
Martini Fiero er utviklet for å kunne blandes med tonic. Det at du kun trenger to ingredienser gjør Martini Fiero til et både rimeligere og enklere alternativ til den mer tradisjonelle spritzen, som i tillegg til bitter aperitivo, krever musserende vin og sodavann. Når det kommer til smaken, er den nye utfordreren upåklagelig, ifølge Jesper Høst, Activation Manager i Bacardi. 

– Martini Fiero er en frisk drink, med smak av appelsin, urter og krydder, og med 100 prosent naturlige råvarer. Sitrussmaken kommer fra appelsiner plukket i Murcia-regionen sør i Spania. Den kraftfulle og friske smaken i Martini Fiero fremheves ved hjelp av kullsyren i tonicen, sier Høst. 

Les også:  Astrid Smeplass lanserer motemerket Swim Club

For en mer markert appelsinsmak, kan du klemme appelsinskiven over drinken. For en søtere smak på den rød-oransje drinken, kan du grille appelsinen før du har den i glasset. På den måten blir drinken også ekstra bildevennlig, når du skal dokumentere første sosiale påske på kanskje tre år. 

Spritzen har de siste årene blitt mer populær blant nordmenn, og ifølge en rapport fra Drinks Market Analysis (IWSR), hadde spritz en vekstrate på 5 prosent (CAGR) fra 2016 og frem til annerledesåret 2020 i Norge. Når vi nå er inne i den første restriksjonsfrie våren på to år, er det mange som gleder seg til å kunne nyte en god spritz i godt lag igjen.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.