Den amerikanske marinen velger Naval Strike Missile

kongsberg

Den amerikanske marinen har valgt Naval Strike Missile (NSM), tilbudt av Raytheon og Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG), til marinens “Over-the-Horizon” (OTH) program for Littoral Combat Ships og fremtidige fregatter.

Kontrakten for produksjon og leveranse er på USD 14,8 millioner, og inkluderer missiler, utskytningsmekanismer og ildledningssystem. Kontrakten inkluderer opsjoner, og har et akkumulert potensial på totalt USD 847,6 millioner.

NSM er et langtrekkende sjømålsmissil med høy overlevelsesevne mot godt beskyttede land- og sjømål. Missilet, som kan bekjempe fiendtlige forsvar på avstander opp mot 100 nautiske mil, benytter avansert søker- og målgjenkjenningsteknologi.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– Raytheon og KONGSBERG skal levere en velprøvd og operativ løsning som overgår kravene til OTH-programmet. Ved å velge NSM har marinen spart USA for betydelige utviklingskostnader og skapt nye høyteknologiske arbeidsplasser, sier Dr. Taylor W. Lawrence, administrerende direktør i Raytheon Missile Systems.

Missilet skal i hovedsak produseres i Norge, og Raytheon skal produsere utskytningsramper og missilkomponenter, samt gjøre sluttsammenstilling i USA. Produksjon av utskytningsramper er påbegynt i Louisville, Kentucky, og endelig sammenstilling av missilet, samt tester, skal gjøres i Tucson, Arizona. Missilprogrammet er det siste produktet som følger av et langt samarbeid mellom Norge og USA, og de to selskapene Raytheon og KONGSBERG fra sine respektive land.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

– Raytheon og KONGSBERG feirer 50 år med samarbeid i 2018 og valget av NSM er en ytterligere milepæl i vårt nære samarbeid. Gjennom dette programmet leverer vi det beste av to verdener til den amerikanske marinen ved å kombinere den unike kapabiliteten til NSM med Raytheons kapabilitet og kompetanse som verdens største missilleverandør, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.