Ber Mattilsynet vente med dispensasjoner

Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri-og sjømatministeren ber Mattilsynet vente med å gi flere dispensasjoner fra fiskekvalitetsforskriften, i påvente av en mulig innstramming i retningslinjene.

– Vi vurderer nå om retningslinjene for dispensasjoner skal strammes ytterligere inn. I lys av dette har jeg bedt Mattilsynet om å vente med å behandle flere dispensasjonssøknader, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Ifølge fiskekvalitetsforskriften må produksjonsfisk sorteres, og feilene rettes, før den fraktes ut fra Norge. Produksjonsfisk er fisk med synlige sår eller misdannelser.

Les også:  Internasjonal dag for kvinner i maritim næring

Som følge av koronasituasjonen har enkelte selskaper hatt problemer med å håndtere fisken innenlands. Mattilsynet har derfor gitt noen selskaper dispensasjon fra fiskekvalitetsforskriften.

–Regjeringens politikk ligger fast. Dette er ingen endring. Vi vil fortsette en restriktiv linje når det gjelder håndtering av produksjonsfisk, av hensyn til norsk sjømats omdømme. Men dette er en ekstraordinær situasjon, som krever ekstraordinære tiltak, sier Ingebrigtsen.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

Dispensasjonene som er innvilget, er gitt for en kort tidsperiode. Ingebrigtsen oppfordrer næringen til å prøve å finne løsninger på tvers.

– Jeg forventer nå at næringen gjør nødvendige tiltak, og at aktørene samarbeider om å finne løsninger slik at fisken kan rettes i Norge. Ingen må utnytte situasjonen, sier fiskeri- og sjømatministeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.