Årets viktigste dag for sjømat i Singapore

seafood

Den 9. mars er en av årets mest begivenhetsrike dager for sjømatentusiaster og -aktører i Sørøst-Asia. På Sjømatrådets lunsjseminar presenteres den nyeste markedsinnsikten for det sørøstasiatiske markedet, samt spennende innlegg fra aktører som satser i regionen.

Om kvelden er det duket for den berømte årlige sjømatmiddagen i Singapore, der verdensmesterne Geir Skeie og Terje Ness i år vil briljere med sine kokkekunster for over 1 000 gjester.

Det satses på sjømat i Sørøst-Asia
– Den dominerende posisjonen til norsk sjømat, særlig laks, i Singapore har gjort Sjømatrådets seminar til en årlig begivenhet, forteller Sjømatrådets fiskeriutsending i Sørøst-Asia Jon Erik Steenslid.

– Som markedsleder har vårt årlige seminar blitt et unikt og viktig møtested for aktørene i verdikjeden for laks i Singapore, noe vi ser på jevnt gode besøkstall, og at vi samler representanter fra importørledd, detaljistkjeder, HoReCa og relevante myndigheter, sier Steenslid.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

Steenslid mener det er stort potensiale for norsk sjømat i regionen, og at norske aktører for alvor begynner å satse i markedet. På seminarprogrammet står flere spennende innlegg, blant annet om DnBs satsning på marine næringer i regionen, og mesterkokken Geir Skeies tanker om ekspansjonen av hurtigmatsatsningen Pink Fish til Asia.

– Seminaret har som målsetting å styrke den norske sjømatnæringen og norsk sjømat sin posisjon ved å tilføre aktuell og relevant informasjon om forhold med betydning for markedet, forteller Steenslid, og legger til at seminaret også er en ypperlig mulighet for norske aktører til å bygge og vedlikeholde nettverk i regionen.

– Det er ingen tvil om at norsk sjømat har en viktig rolle i Singapore, særlig innenfor kategorien fersk laks hvor den den norske markedsandelen utgjør cirka 80 prosent. Det har vært en positiv utvikling for norsk sjømat i Singapore som nylig nådde en ny milepæl. Eksportvolumet av laks har vokst jevnt de siste årene, og i 2017 nådde vi for første gang 10 000 tonn, sier Steenslid.

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

Sjømatmiddag med lange tradisjoner
Sjømatseminaret den 9. mars blir etterfulgt av en annen norsk tradisjon i Singapore, den årlige sjømatmiddagen som strekker seg nærmere 20 år tilbake i tid. Menyen inkluderer 100 forskjellige retter basert kun på norsk sjømat og er den største av sitt slag i regionen med over 1000 gjester.

– Festmiddagen, som er i regi av Norway Business Association, er et svært populært arrangement der hovedattraksjonen er det som Norge er mest kjent for blant Singaporere flest, nemlig sjømat. Det er også et viktig arrangement for det norske næringslivet i Singapore der de kan beverte sine samarbeidspartnere med noe av det aller beste Norge kan tilby, tilberedt av både lokale og norske toppkokker, sier Steenslid.

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

I år vil blant annet de norske stjernekokkene og verdensmesterne Geir Skeie og Terje Ness kokkelere på Raffles City Convention Center, og Steenslid forventer at de norske råvarene vil vekke like stor entusiasme som i tidligere år:

– Tilbakemeldingene fra de som deltar på middagen er unisont positive da dette er en opplevelse utenom det vanlige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.