ANNONSE: Viltkamera kan hjelpe deg i jakten

viltkamera

Et bra viltkamera er en god hjelp å ha i forberedelse av jaktutflukter, og det kan gi en god jeger det lille ekstra som skal til for å felle det riktige byttet.

Om viltkameraet brukes metodisk vil det nemlig i løpet av få uker kunne gi en god oversikt over bestanden i jaktområdet, og over hvilke type dyr som trekker til foringsplassene, og når på døgnet dyrene trekker forbi.

Les også:  Urbane grønne områder og mental helse

Derfor er det automatiske viltkameraet også en god hjelper når det kommer til å få oversikten over hvilke tråkk som brukes, og på hvilken tid av døgnet det er vanlig å forvente at gitte tråkk og stier brukes av dyrene.

Med litt oppfinnsomhet vil ett eller flere kamera kunne gi oversikten over mange forskjellige typer vilt, både når det kommer til storvilt som elg og hjort, men også med mindre dyr som rådyr. Ved siden av selve jakten, kan viltkamera også være nyttig for den som holder sauer eller geiter, om det skulle bli snakk om viltskader.

Les også:  ANNONSE: De nyeste trendene innen mobiltilbehør

Et kamera på riktig sted, vil kunne dokumentere om rovdyr har vært i området, både når det kommer til jerv, ulv eller gaupe, slik at eventuelle søknader om erstatning for rovviltskader kan gjøres langt enklere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.