ANNONSE: Slik kan du unngå oppblåst mage

mage

De fleste opplever oppblåst mage innimellom. Trening, kosttilskudd og massasjer kan alle bidra til å helbrede en oppblåst mage raskt, og enkle livsstilsendringer kan forhindre at det kommer tilbake.

Oppblåsthet i magen er når magen føles full og stram. Det oppstår ofte på grunn av en opphopning av gass et sted i fordøyelsessystemet. Det får magen til å se større ut enn vanlig, og den kan også føles øm eller gjøre vondt. For mye væske i kroppen kan også føre til oppblåsthet i noen tilfeller. I denne artikkelen skal jeg skrive om noen teknikker for å bli kvitt oppblåst mage raskt. Disse teknikkene er helt naturlige og krever ingen skumle medisiner eller operasjoner.

Gå en tur
Fysisk aktivitet kan få tarmen til å bevege seg mer regelmessig, noe som kan bidra til å frigjøre overflødig gass og avføring. Å få tarmen til å bevege seg er spesielt viktig hvis du føler deg forstoppet eller oppblåst.

Les også:  Kom deg i bedre form med sykkel

En spasertur rundt nabolaget kan gi en rask lettelse av gasstrykk.

Prøv yogastillinger
Enkelte yogastillinger kan plassere musklene i magen på en måte som oppmuntrer til frigjøring av overflødig gass fra fordøyelsessystemet.

Dette kan hjelpe med å bli kvitt oppblåst mage. Dette kan du lese mer om her.

Magemassasje
Massering av magen kan bidra til å få tarmene til å bevege seg. Spesielt nyttig er en massasje som følger tykktarmen. Følg trinnene nedenfor for å gjøre dette:

· Plasser hendene rett over høyre hoftebein

· Gni i en sirkulær bevegelse med lett trykk opp mot høyre side av ribbeina

· Gni rett over det øvre mageområdet mot de venstre ribbeina

· Beveg deg sakte ned mot venstre hoftebein

· Gjenta om nødvendig

Hvis dette forårsaker smerter, er det best å avbryte umiddelbart. Det er ikke meningen at denne massasjen skal være smertefull.

Les også:  Kom deg i bedre form med sykkel

Ta et varmt bad og slapp av
Varmen fra et bad kan ofte hjelpe mot en oppblåst mage. Avslapping kan redusere stressnivået, noe som kan gi fordøyelsessystemet muligheten til å fungere mer effektivt og bidra til å redusere problemene med magen.

Forebygging
Dersom du opplever at du ofte har problemer med en oppblåst mage kan det bety at du bør gjøre noen endringer i livsstilen din. Dersom du ikke spiser nok fiber, drikker mye brus, spiser på uregelmessige tidspunkt, spiser mye salt mat eller ikke er i nok fysisk aktivitet kan dette være grunnen til at du får problemer med en oppblåst mage.

En sunn livsstil vil garantert lønne seg uansett om du har problemer med oppblåst mage eller ikke. Det er spesielt viktig med et sundt og variert kosthold.

Les også:  Kom deg i bedre form med sykkel

Gå til doktoren
Dersom du har prøvd noen av teknikkene i denne artikkelen og fortsatt har problemer med oppblåst mage og disse mage problemene gjør veldig vondt eller varer unormalt lenge kan det være lurt å ta en tur til doktoren. Det er viktig å være helt sikker på at det ikke er noe mer alvorlig som står bak den oppblåste magen.

Doktoren kan også veilede deg til hvilke medisiner du eventuelt kan ta dersom alle andre muligheter har vist seg å ikke fungere.

Konklusjon
Mange av oss opplever problemer med oppblåst mage, heldigvis finnes det mange teknikker som kan hjelpe oss med dette problemet. Dersom ingenting i denne artikkelen fungerte for deg kan du også se på nhi.no, de har også noen gode tips.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.