505 selskaper gikk konkurs i mars

experian

Hele 505 selskaper gikk konkurs i mars, en økning på hele 20,5 prosent. Bygg- og anleggsbransjen og varehandel leder an oppgangen. Det viser tall fra analyseselskapet Experian.

– Mye av endringen fra mars i fjor kan tilskrives påskeeffekter. I for kom nemlig påskens helligdager i mars, i år kommer de i april. Normalt er det færre selskaper som tar turen til skifteretten når det er fridager. Vi skal derfor være forsiktig med å trekke for bastante konklusjoner denne måneden, sier salgsdirektør, Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Så langt har totalt 1 335 selskap gått konkurs i 2019, en økning på 1,8 prosent sammenlignet med årets tre første måneder i fjor.

Etter at konkursraten i varehandelen viste nedgang i februar, er vi nå tilbake på det negative sporet fra i fjor. 110 selskaper i varehandelen gikk konkurs i mars, en økning på 22,2 prosent. Så langt i år har 303 selskaper i sektoren gått over ende, en økning på 7,4 prosent.

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

– Vi har i lang tid fått rapporter om tøffe tider i handelsnæringen, der netthandel og endrede forbrukervaner truer inntjeningen til mange bedrifter. Konkurstallene viser at den negative utviklingen fortsetter, og vi tror dessverre at varehandelen går utfordrende måneder i møte, sier Kristiansen.

Også innen bygg og anlegg er det en kraftig konkursøkning. 150 selskaper gikk konkurs i denne sektoren i mars, en økning på 41,5 prosent. Så langt i år har imidlertid økningen vært på beskjedne 1,9 prosent.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Statistikken gjelder alle foretaksformer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.