4.200 skyttere til Landsskytterstevnet

Landsskytterstevnet

Årets landsskytterstevne arrangeres i Evje i perioden 2. – 9. august. Over 4.200 skyttere er påmeldt, og det ventes ca. 12.000 tilreisende til Evje og Setesdal gjennom stevneuka.

Det er landsskytterstevne nummer 121 som arrangeres siden oppstarten i Kristiansund i 1893, og er det nasjonale sportsarrangement som har samlet flest deltakere i Norge gjennom historien.

– Dette er utvilsomt det lengstlevende sportsarrangement med flest deltakere som Norge har hatt gjennom historien. Over 300 000 skyttere har deltatt, og skyttersporten har en unik stilling over hele Norges land, sier kommunikasjonssjef Terje Vestvik i Det frivillige Skyttervesen.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

Landsskytterstevnet er også helt spesiell ved at jenter og gutter, menn og kvinner, fra 11 år til over 90 år konkurrerer i samme klasser. 

– Det knyttes også i år igjen selvfølgelig stor spenning til om vi får en skytterdronning eller skytterkonge. Å peke ut favoritter er svært krevende med at det er enorm bredde i toppen. Det er minst 30 skyttere som kan gå til topps på Landsskytterstevnet, forteller Vestvik.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

Aldri har noen skytter greid å skyte 350 poeng på LS, selv om det på andre stevner er oppnådd snart 90 ganger.

– Landsskytterstevnet er helt spesielt og svært utfordrende som psykisk påkjenning. Den skyttere som oppnår 350 poeng først vil selvfølgelig også skrive seg inn med gullskrift i historiebøkene om skyting, sier Vestvik og forteller at det nå er benyttet samme 35-skuddsprogram siden 1958. 

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

NRK sport skal i år ha tidenes satsning på Landsskytterstevnet i perioden 6. – 8. august, med over 13 timer sending fra stevnet. Nytt av året er at det er en egen sending hvor man kårer beste skytter som er 20 år eller yngre på Landsskytterstevnet. Kåringen av Skytterkongen/Skytterdronningen foregår onsdag 8. august klokken 19.30 på NRK 1.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.