Anne Marie Almedal slipper albumet «We Dance Alone»

indianer

Anne Marie Almedal. Noen vil knapt dra kjensel på navnet, helt til de får høre at det var hun som sang og skrev tv-hiten «Himmelblå». Andre vil først og fremst huske henne for en salmeduett med Morten Harket for Frelsesarmeen.

De aller fleste som har en forkjærlighet for norsk musikk på nittitallet vil derimot forbinde henne med Kristiansand-bandet Velvet Belly, som hun ga ut seks album med – flere av dem for lengst som norske klassikere å regne. I nyere tid har sølvstrupen med det lange, mørkblonde håret markert seg som en forførende soloartist med flere albumutgivelser.

Les også:  VIDEO: Alexandra Rotan ute med låta "Alt for Norge"

Men så forsvant håret. Og energien. Sommeren 2020 hadde nettopp begynt.

– Da fikk jeg vite at jeg hadde brystkreft, forteller Anne Marie Almedal.

Livet ble snudd på hodet. Almedal gikk inn i et langt behandlingsløp med cellegift, operasjoner og stråling.

Mens hun gikk i behandling, skrev hun sanger og gjorde innspillingene til en ny plate sammen med sin mann og samarbeidspartner Nicholas Sillitoe.

Les også:  Dennis Siva Lie ny programleder i God kveld Norge

– Det ble viktig for oss å gjøre dette sammen, uavhengig av hvordan det skulle gå med meg. Det var en dyster tid, men jeg fant glede og styrke i å fokusere på andre ting enn sykdom.

Men nå er hun altså ute med albumet «We Dance Alone».

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.