​Matpakken du lager er god nok

matprat

Må du lage designermatpakker med hjerter og stjerner til skolestart? Trenger det egentlig å være så vanskelig? Nei, sier norske foreldre ifølge en ny undersøkelse. Barna setter pris på helt vanlig mat.

86 % av norske foreldre mener at matpakkene ikke trenger å være så avanserte, og at barna setter like stor pris på helt vanlig mat. Dette viser tallene fra en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av opplysningskontorene i landbruket. Her ser man at grovt brød og pålegg fremdeles er en vinnerkombinasjon i skolesekken sammen med frukt, bær eller grønnsaker. Gulost, salami og skinke er de vanligste påleggstypene som skolebarna har på skiva når de nå er tilbake i skolehverdagen. Dette er godt nytt, mener ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat, Eilin Lundekvam By:

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

 – Det er viktig at matpakken inneholder de næringsstoffene som barna trenger, de er i vekst og de skal ha overskudd til å leke og lære hele skoledagen. Heldigvis viser denne undersøkelsen at de aller fleste foreldre har god kontroll på hva som er sunt og hva barna trenger for å holde koken en lang skoledag. Grovbrød, pålegg og grønt er en næringsrik matpakke. Næringsstoffene er viktige, påpeker By og legger til:

Les også:  Bankgata tannklikk i Bodø åpner igjen

– Selvfølgelig er det også viktig at matpakken fremstår som innbydende og god, så de faktisk spiser den. Maten gjør jo ikke nytte for seg før den er spist.

De fleste norske foreldre føler nemlig at de har god kunnskap om hva som er sunt å legge i matpakka. Og hvis de må velge mellom fancy og sunt innhold, velger klart de fleste å fylle matboksen med sunne ingredienser: 85 % av de spurte foreldrene mener det er viktigere at matpakken er sunn enn at den er spennende. Heldigvis kan den være begge deler – og det trenger slett ikke å ta mye tid.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Å bruke mye tid på å lage matpakker til hele familien, er heller ikke noe som norske foreldre prioriterer. Undersøkelsen viser at 89 % av norske foreldre lager matpakken på 10 minutter. Kanskje kan det også spare tid å la barna være med på å lage sin egen matpakke?

Kilde: MatPrat.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.