energi strøm

Fusjoner og ny teknologi kan gi lavere strømregninger

Analyse av gjennomførte fusjoner viser betydelige kostnadsgevinster hos nettselskapene. I tillegg venter bransjen gevinster fra digitale løsninger. Ved å anta en ytterligere samling av nettselskap, og bruk av digitale løsninger, viser beregninger... Les mer »
ishavskraft

Ishavskraft: Strømprisen ned 30%

Januar ble en dyr måned for norske strømforbrukere. Sammenlignet med samme tid i fjor har prisen steget med 20 øre/kWh. Februar startet også med høy pris, men nå vil prisene stupe. De... Les mer »
frivillighet norge

Opposisjonen mer ambisiøs på momskompensasjon

Frivilligheten er skuffet over at regjeringen ikke innfrir hovedkravet om rettighetsfestet og full momskompensasjon. – Det er kanskje for sent, men hvis dere går i regjering med oss, skal dere få regelstyrt... Les mer »
klp

Moderat avkastning i urolige markeder

KLP leverer et resultat til sine kunder innen offentlig tjenestepensjon på 5,7 milliarder kroner. Avkastningen på kundenes midler ble minus 1,4 prosent i fjerde kvartal og 1,5 prosent for hele 2018. Fallende... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Skammelig behandling av minstepensjonister!

Nå må Norge ta minstepensjonistene på alvor! EUs fattigdomsgrense er 221.300 kroner i året. I Norge mottar en pensjonist som har minste pensjonsnivå for enslige 194 192 kroner i året. Kommuner må... Les mer »
julegryta

Frelsesarmeen: Solid støtte til julegryta, men flere ber om hjelp

Frelsesarmeen har gjort opp status etter julegryteaksjonen 2018. Den viser at gaveinntektene er stabile og at mange flere enn før gir med Vipps. Samtidig rapporterer mange steder om økt behov for hjelp... Les mer »
forbrukslån

Eldre dårligst på research: Taper tusenvis

Det finnes over 6 millioner kredittkort i Norge, og mange er i en situasjon der kredittkort eller forbrukslån i perioder er helt nødvendig for å få dekket viktige utgifter. En fersk undersøkelse... Les mer »
penger

LESERINNLEGG: Klart for skatterazzia

I år har Skatteetaten fått en ny og vidtgående hjemmel for tvang ved skattekontroller. Den skulle i utgangspunktet være myntet på alvorlige tilfeller av svart arbeid og svart økonomi. Slik den lyder... Les mer »
virke matpris

Uvanlig svak prisøkning på mat i januar

Prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer steg med 0,4 prosent i januar 2019, ifølge tall fra SSB. Den siste tolvmånedersperioden har prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer økt med 1,2 prosent, mens... Les mer »
matbutikk

Coop med rekordstort kjøpeutbytte for 2018

Coops medeiere får i disse dager for første gang utbetalt over 1 milliard kroner i kjøpeutbytte. Coops suksess i dagligvare- og byggmarkedet fortsatte gjennom 2018. Aldri før har Coop hatt flere medeiere... Les mer »