Voldsom omsetning blant Nordnet sine profesjonelle traderkunder

nordnet

I tillegg til å være en dominerende aktør blant private sparere har også Nordnet en stor andel av de private profesjonelle kundene. De såkalte «daytraderne».  September måneden var nok en måned med høy volatilitet, som har ført til stor aktivitet blant våre aktive profesjonelle kunder. 

Aktive profesjonelle kunder hos nettmegleren Nordnet omsatte finansielle instrumenter for 3,2 milliarder kroner i september. Daglig snitthandel blant de aktive kundene beløp seg på over 8000 handler per dag for de norske kundene.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Av den totale handelen på 3,2 milliarder sto aksjer for 2,8 milliarder kroner. I tillegg til dette var handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forward kontrakter og på over 400 millioner kroner.

Den mest handlede aksjen var Nel, som ble omsatt for 270 millioner kroner i løpet av september måned, tett fulgt av svenske Fingerprint Cards, med 237 millioner kroner.

– Vi ser en stadig økende tendens til at NEL er blitt en trading favoritt blant våre mest aktive profesjonelle kunder. Det er en aksje som i stor grad er nyhets-drevet og kan ha store bevegelser intradag, dette skaper store muligheter blant våre kunder, sier Mads Johannesen, Investeringsøkonom i Nordnet.

Les også:  Vant internasjonal pris for digital bolighandel

I den månedlige statistikken blant de mest aktive kundene hos Nordnet ser man økt appetitt på svenske verdipapirer.

– Likviditeten i Sverige er mye høyere enn i Norge, så det er naturlig at flere av våre aktive kunder søker til andre markedsplasser enn Oslo Børs for handling av verdipapirer. Vi ser blant annet i et selskap som Fingerprint Cards at omsetningen fort kan komme opp i over en halv milliard i løpet av en dag. Det er på størrelse med Equinor, som i snitt er Oslo Børs desidert mest omsatte aksje, avslutter Johannesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.