«Vinterveiens helter» returnerer på National Geographic

National Geographic

Den internasjonale seersuksessen med de norske vinterheltene er tilbake med ny sesong. «Vinterveiens helter» sesong 4 har premiere torsdag 3. oktober kl. 22.00 på National Geographic.

I serien følger vi hverdagen til bilbergerne Thord (fra Odda), Bjørn (fra Eidfjord), Jo Roger og Ole Henrik (fra Overhalla) som jobber døgnet rundt for å holde vinterveiene åpne – uansett vær. «Vinterveiens helter» er National Geographics første dokumentarserie utelukkende fra Norge, produsert av ITV Studios Norge, for et internasjonalt publikum.

Enorm suksess
Serien ble på kort tid en stor suksess og vises på TV i 172 land på 43 ulike språk.

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

– Det er gøy å se at folk fortsatt er interessert i serien og ønsker nye sesonger. Vi synes jo også at det er ekstra gøy å få vist frem lille Norge til resten av verden, sier Christian Skov, programansvarlig for National Geographic.

Videre forteller Skov at han tror alle kan ha godt av å friske opp kunnskapen eller lære et par nye ting når det gjelder bilkjøring i uforutsett vær.

– Det viktigste for gutta er å gjøre sjåfører bevisst på farene som finnes og ta forhåndsregler. Og hvis vi kan hjelpe til med å spre dette budskapet, er jo det supert, sier Skov.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Tar kjendisstatusen med ro
Vinterheltene selv tar det hele med stoisk ro – akkurat slik vi kjenner dem fra serien.

– I hverdagen har vi opplevd en del pågang, og noen av oss har faktisk fått tilreisende besøk som ville se hvordan vi bodde. Vi opplever også en del henvendelser på Facebook, men det er ikke mer enn at vi håndterer det på strak arm, sier Thord som bare synes det er hyggelig at folk lar seg engasjere av jobben hans.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– En gang hadde vi faktisk en familie som la ferien sin til Norge, kun fordi sønnen deres ville møte meg, forteller han videre.

Første sesong hadde norgespremiere 31. august 2015, og mer enn 150 millioner seere verden over har sett serien. Vinterveiens Helter er det mest sette programmet noensinne på National Geographic Norge. De norske bilbergerne har vist seg populære i flere av markedene, og serien har utmerket seg i land som Sverige, Danmark, Bulgaria, Italia og Storbritannia.

«Vinterveiens helter» sesong 4 har premiere torsdag 3. oktober kl. 22.00 på National Geographic.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.