VIDEO: Stor vintertest av fem elbilnyheter til fjells

Norsk elbilforening

Elbilforeningen har nå gjennomført sin andre store vintertest av elbiler på fjellet. De fem utvalgte er nyere familieelbiler med lengre rekkevidde.

Fem elbiler på test til fjells er ikke hverdagskost. Nå har Elbilforeningen gjort det igjen.

– Vi nøler ikke med å utsette moderne elbiler for tøffe utfordringer, og mener de skal levere både på komfort og rekkevidde om vinteren, sier seniorrådgiver og testansvarlig i Norsk elbilforening, Ståle Frydenlund.

Familieelbiler
De fem elbilene i årets vintertest er Audi e-tron 55 quattro, Kia e-Niro, Hyundai Kona, Jaguar I-Pace og Tesla Model X.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– Først og fremst ønsker vi å teste hvordan bilene presterer i helt vanlig bruk, samtidig som vi gjør relevante målinger relatert til strømforbruk og lading. Dette videreutvikler vi stadig, og målet vårt er til enhver tid å gi den beste tilgjengelige forbrukerrådgivningen på elbil.

Erfaringene bruker vi også i vårt arbeid overfor elbilprodusenter og hurtigladeoperatører, for å akselerere utviklingen ytterligere, legger han til.

Haukelifjell i vind og snø
Årets test gikk fra Oslo til Kristiansand, videre opp Setesdal til Haukeliseter og så tilbake til Oslo via Rauland. Totalt ble det logget strømforbruk for mer enn 830 kilometer underveis, og vi testet naturligvis hurtiglading.

Les også:  Snusens skiftende landskap i Norge

– Vi kunne krysse av for motorvei, landevei, bygdevei og hyttevei. Vi fikk ikke minst tett snødrev og sterk vind, samt kjøring på speilblank is underveis, så det eneste vi manglet var egentlig ordentlig strenge temperaturer. Uansett fikk vi et godt bilde av hva de fem bilene presterer, hver for seg, konkluderer Frydenlund.

– Vi kårer heller ikke nå en vinner, men legger grunnlaget for at hver enkelt kan vurdere hva som passer best i forhold til egne behov og preferanser. I praksis var hver og en av deltakerne i årets test vinnere på sine områder, sier Ståle Frydenlund.

Les også:  Norsk Folkehjelp: – Det ser ut som folk tar gode valg i vinterferien

I fjor var det Nissan LEAF, Volkswagen e-Golf, BMW i3, Hyundai IONIQ og Opel Ampera-e som, på samme tid, var gjenstand for nærmere undersøkelser.

Av disse var det kun Ampera-e som kunne by på tilsvarende rekkevidde som de fem i årets test, med Audi e-tron 55 quattro og Kia e-Niro som de desiderte nyhetene.

https://www.facebook.com/Elbilforeningen/videos/3999823280067696/
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.