Vanligst med flere dagers research før en utenlandsreise

vinter ticket

Nesten halvparten (49 prosent) av oss bruker flere dager på research foran en utenlandsreise. 14 prosent oppgir til og med at de bruker en uke eller mer på å søke informasjon innen reisen bestilles. Bare 8 prosent legger ned rundt en times research i følge Tickets undersøkelse gjennomført av Kantar Sifo.

Å bestille en utenlandsreise kan være en jungel. Valgmulighetene er mange, for eksempel hvilket land eller hvilken by ferien skal gå til, hvilke fly alternativ kan man velge mellom, hvilken type bosted passer ønskene og behovene best og ikke minst – hvilke aktiviteter og utflukter finnes det på reisemålet?

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

Det er derfor ikke så rart at de aller fleste bruker mange timer på research før bestilling av en feriereise. Informasjon omkring alt fra flyreise til bosted, utflukter og restauranter på reisemålet søkes gjennom, for å få et tydelig bilde på alle valgmulighetene.

– Å søke informasjon foran en utenlandsreise kan være utrolig morsom. Man får muligheten til å se alle spennende reisemuligheter og skape seg et tydelig bilde av hva man vil oppnå med ferien, noe som er bra for at reisen skal bli så flott som mulig, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Adm sjef i Ticket Feriereiser.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

De fleste (49 prosent) legger ned flere dager på research innen reisen bestilles, mens 39 prosent bare bruker en dag eller mindre før de bestiller. Bare 8 prosent oppgir at de bruker maks en time på informasjonssøk før bestilling. Størst forskjell er det mellom aldersgruppene der 31-40 åringer oppgir at de bruker en uke eller mer på å gjøre research (24 prosent), mens aldergruppen 66-79 år utmerker seg med å bruke under en time (16 prosent).

– Uansett hvor viktig researchen er foran en reise er så er det en grense for hva som er morsomt. Bruk en reiserådgiver om du selv ikke har lyst til å legge ned mange dager på å søke, ha problemer med å velge mellom alternativene eller trenger litt innsidetips om reisemålet, tipser Ellen Wolff Andresen.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Hvor mye tid sammenlagt bruker du generelt sett på research før du bestiller en utenlandsreise?

1. Flere dager, 35 prosent
2. Et par timer, 22 prosent
3. En uke eller mer, 14 prosent
4. En dag, 9 prosent
5. Vet ikke, 11 prosent
6. Under 1 time, 8 prosent

Kilde: Tickets Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.