Unn deg en latter i Bergen i høst

bergen

Thon Hotel har flere hoteller i Bergen sentrum og stadig flere av gjestene sjekker inn med et smil om munnen. Kanskje fordi Bergen har et av landets mest aktive stand-up miljøer?

Bergenserne er kjent for sin snakkesalighet, så det er kanskje ikke overraskende at standup-miljøet i byen er så aktivt som det er. Reiser du til Bergen kan du nå oppleve den skarpe bergenshumoren nesten hvilken dag som helst, og det er absolutt en av grunnene til å legge en langhelg til byen mellom de syv fjell.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Her er i alle fall 3 tips til deg som ønsker en lattermild langhelg i Vestlandshovedstaden.

Den mest etablerte humorscenen finner du på Ricks, et steinkast fra Den Nasjonale Scene. Her er det standup hver eneste torsdag og fredag i regi av StandUp Bergen, og gjerne spesialarrangementer på lørdager og onsdager der kjente komikere fra inn- og utland tar scenen.

StandUp Bergen arrangerer også Humorlaboratoriet på Vaskeriet som ligger 50 meter unna Ricks i retning Bergen Kino. Her tester kjente navn nytt materiale og nye talenter får sine første minutter foran et raust publikum. Dette konseptet foregår på tirsdager.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

Det mest spennende konseptet er kanskje klubbkvelden ”DU Kødder!” på den legendariske rockeklubben Garage. Garage er i seg selv verdt et besøk om du er gjest i byen. Her kan du åpne døren med dørhåndtak laget av donerte Spellemannspriser og se kjente og ukjente bergensmusikere planlegge den neste ”Bergensbølgen”. Og er du i byen på enkelte onsdager kan du altså ta turen ned i kjelleren og se standup som virkelig prøver å tøye grensene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.