Triatlon: Kristian Blummenfelt vant grandfinalen i verdensserien

triatlon

Etter seks andreplasser i verdensserien, ble det endelig toppen av pallen for Kristian Blummenfelt. Også Gustav Iden og Casper Stornes var med og preget løpet og ble henholdsvis nummer 4 og 7.

Alle guttene er fra Bergen. Grandfinalen er verdensseriens siste løp, og det er stor prestisje i å vinne akkurat denne konkurransen. Konkurransen gir også doble poeng for serierankingen.

Dagens konkurranse var i Lausanne i Sveits, og var på den olympiske distansen; 1500 meter svøm, 40 km sykling, og 10 km løp. Både sykletraseen og løpetraseen besto av noen bakker på 10-12%, som gjorde løypa til en av de tøffeste i årets verdensserie.

Blummenfelt begynte konkurransen med sin aller beste svøm noensinne. Han kunne derfor legge seg med i frontgruppen, uten å måtte jobbe seg opp til den, slik han har måttet gjøre noen ganger.

Også Stornes gjennomførte karrierens beste svøm og alle de norske var inne i skiftesonen i topp-15. Ingen av dem hadde store vanskeligheter med å finne fronten av den første gruppen på sykkel. Det norske landslaget har hatt økt fokus på svømmingen det siste halvåret etter at de norske har blitt liggende litt for langt bak inn i første skiftesone. Ekstraarbeidet har tydeligvis hjulpet dem godt.

I den tøffe løypa var det ventet at de tre norske skulle kjøre hardt. De er godt kjent for å være blant de aller beste syklistene i feltet, og har ofte gjort det bra i tunge løp. Etter at flere av konkurrente forsøkte uten hell å skape luker på sykkel, satte «the Blue Train», bestående av Blummenfelt, Iden og Stornes i gang et lagtempo. De kjørte hardt, men lyktes ikke med å sprenge feltet. De lyktes nok likevel med å mørne beina til de andre utøverne. Blummenfelt ble stadig liggende noen meter foran frontgruppa og da de kom inn i skiftesonen før løp, var han først.

Derfra skjøt han fart, og så seg aldri tilbake. Han åpnet raskt en luke på de argeste konkurrentene, som inkluderte franske Vincent Luis, tidligere VM-vinner Mario Mola og Gustav Iden. Casper Stornes åpnet litt mer forsiktig, men holdt seg også godt inne blant de 10 beste. Halvveis på løp var Blummenfelt helt aleine, mens Luis og Mola knivet om andre og tredjeplassen. Bak dem lå Gustav Iden og spanjolen Fernando Alarza. Mola rykket fra Luis, og satte i gang en vanvittig fart på den tredje av fire runder. Han løp seg opp til Blummenfelt, mens Luis måtte slippe opp.

Blummenfelt satte opp tempoet, og Mola hadde ikke noe mer å stille opp med. Siste runden ble en seiersrunde i ensom majestet for Blummenfelt, som tok seg tid til å plukke opp et flagg og feire på oppløpet. Mola ble nummer to. Alarza og Iden, som hadde løpt forbi Luis knivet om den siste pallplassen, men ble Alarza for sterk på de siste metrene. Luis ble nummer fem, og med det vant han verdensserien (VM) sammenlagt. Javier Gomez, som har vunnet verdensserien mange ganger tidligere, ble nummer seks, og Stornes nummer syv.

– Endelig, det var på tide, men vanvittig godt, fortalte Blummenfelt oss etter løpet.

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.