Travelt på Oslo lufthavn i julen: Slik sparer du tid

avinor

Det nærmer seg juleferie og på Oslo lufthavn er man klare til å ta imot mange passasjerer denne uken. Fredag 20. desember blir den store utfartsdagen med nesten 100.000 reisende til og fra Avinor Oslo lufthavn.

– Som i fjor ser vi at trafikken er spredt utover mange dager, slik at det ikke blir så store trafikktopper som tidligere år. Fredag 20. desember blir den eneste virkelig trafikktunge dagen med opp mot 100.00 reisende, sier kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen. 

Pakk verdifulle julegaver i håndbagasjen 
Har du gaver som er av høy verdi bør dette medbringes i håndbagasjen, forutsatt at det er tillatt. Merk at gaver med flytende innhold i mengder over 100 ml ikke er tillatt i håndbagasjen. Andre populære gaver som spekematsett med kniver e.l. kommer heller ikke gjennom sikkerhetskontrollen.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

– Våre folk er på jobb for de reisende og ønsker at de skal få en best mulig reise hjem til jul. Derfor er det ekstra kjedelig for oss når vi må åpne og eventuelt fjerne deler av julegaven. Det er ingen god følelse for sikkerhetskontrollørene og ingen god opplevelse for passasjerene, forklarer Andersen.

Mat er i utgangspunktet tillatt i håndbagasjen, men krem klassifiseres som flytende, så kremkaker bør vertskapet stå for dit man skal. Det kan også være lurt å bruke god emballasje og pakke inn julegaver som kan knuse.

Sikkerhetskontrollen 
Det er mye tid å spare i sikkerhetskontrollen om man ikke har med seg væske over 100 ml. Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske. Skarpe gjenstander er forbudt å ta med om bord. Husk også at alt av metall skal fjernes fra kroppen og at PC, nettbrett, mobiltelefon og fotoutstyr skal ut av bagen ved passering.

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

– Hvis alle forbereder seg litt før de kommer frem til skranken i sikkerhetskontrollen kan det bidra til å korte ned kø-tiden, oppfordrer Andersen.

– I sikkerhetskontrollen ser vi også at folk har lett for å glemme igjen tingene sine, så ta en ekstra kikk i kassene når du har passert kontrollen slik at du får med deg alt, sier han. 

I tradisjon tro kan alle som reiser med nisselue benytte egne sluser i sikkerhetskontrollen fra 22. desember til og med andre juledag. Disse er godt merket.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

Selvbetjente løsninger 
De som benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, oppfordres til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at dette ikke henger seg fast i bagasjebåndet.

Dette gjelder spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Trenger du assistanse?
Vi har flere tilbud for reisende med nedsatt funksjonsevne. Husk at du må bestille assistanse i god tid før avreise.

Dersom du bestiller senere enn 48 timer før avgang må du regne med ekstra ventetid.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.