Snart kommer robotgressklippere uten begrensingskabel

handeland

Neste år vil Husqvarnas første Automower robotgressklipper som ikke krever nedgravd begrensingskabel lanseres for det private markedet. NERA-modellene bruker det satellittbaserte navigasjonssystemet EPOS.

Ved hjelp av Automower Connect-appen på mobiltelefonen oppretter brukeren enkelt virtuelle klippesoner. Man bestemmer selv hvor, når og i hvilken høyde NERA skal klippe, og dermed tilbys en mer fleksibel klipping. NERA-modellene håndterer også komplekst terreng og skråninger med opptil 50% helling. Robotgressklipperne kan oppdage gjenstander som ligger igjen på plenen, for eksempel en bøtte, og unngå den. NERA kommer i tre ulike varianter som passer for gressplener opptil 5000 m2.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Med Husqvarna Automower NERA åpner det seg nye muligheter for huseiere som ønsker å klippe plenen med robotgressklippere. Fysiske begrensningskabler kan nå erstattes med Husqvarnas satellittbaserte navigasjonssystem, EPOS, en velprøvd teknologi som ble lansert for det profesjonelle segmentet for to år siden. NERA-modellene arbeider med en presisjon på 2-3 cm og takler ujevnt terreng og skråninger med opptil 50% helling. For at NERA-modellene skal fungere uten kabel må de være utstyrt med EPOS-tilbehør, som selges separat.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

– Vi vet at mange har ventet på dette helt siden vi først introduserte teknologien til det profesjonelle markedet. NERA representerer virkelig neste generasjon smarte robotgressklippere; mer robust installasjon, enda lettere å bruke, og mer fleksibel styring av hvordan du vil at gressplenen skal klippes, sier Anders Lindström, produktekspert, Husqvarna Sverige.

NERA kommer i tre modeller, som alle støttes av EPOS. Husqvarna Automower 430X NERA og 450X NERA kan klippe gressplener på henholdsvis opptil 3200 m2 og 5000 m2, mens 320 NERA er optimal for gressplener opptil 2200 m2. Begge robotgressklipperne i 400-serien er utstyr med en funksjon basert på radarteknologi, som kan hjelpe klipperen å unngå gjenstander som ligger igjen på plenen. Alle modellene har forbedret terrenghåndtering, noe som reduserer slitasje på plenen, og de kan enkelt rengjøres med hageslangen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.