Stadig flere opplever ladekø med elbil

elbilforeningen

Ifølge Elbilforeningens ferske undersøkelse Elbilisten 2018 har andelen som opplever at det er kø på hurtigladestasjonen når de skal lade økt fra 51 prosent til 58 prosent.

– Utbyggingen av hurtigladere følger ikke salget av elbiler og det blir stadig vanligere med ladekø, sier Christina Bu i Norsk elbilforening.

Andelen som aldri har opplevd ladekø har sunket jevnt og trutt fra 14 prosent i 2016, 12 prosent i 2017 og 9 prosent i 2018.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

– Dagens elbileiere er tålmodige og et stort flertall på 61 prosent oppgir at de er villige til å vente inntil 10 minutter på hurtiglading. Men når alle skal overtales til å bytte til elbil i hele Norge, må kapasiteten økes betraktelig slik at ventetiden minimaliseres. Det er sjelden kø ved bensinpumpene, påpeker Christina Bu.

Lengre rekkevidde på nye elbiler gjør at de også kan erstatte bensin- eller dieselbilen på langtur. Dette øker behovet for hurtiglading, snarere enn å redusere det. Andelen som benytter seg av hurtiglading har økt fra 77 prosent i 2017 til hele 84 prosent i 2018, ifølge Elbilisten.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

– Det må bli like enkelt å fylle strøm som bensin, sier Christina Bu.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.