Stadig flere klarer seg med bare elbil

elbilforeningen

En av tre norske elbilister klarer seg fint med bare elbilen. Og på bare ett år er det blitt 10 prosent færre husholdninger som har fossilbil i tillegg.

Elbilisten er en årlig spørreundersøkelse som på sjuende året er gjennomført av Elbilforeningen blant norske elbileiere.

I årets undersøkelse – Elbilisten 2018 – har 9.520 respondenter svart blant annet på hvor mange biler husholdningen har totalt.

Undersøkelsen viser at en tredjedel av de som har svart, kun har én bil i husholdningen – nemlig elbilen.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Men fortsatt er det vanligere at norske husholdninger med elbil også har en fossilbil eller en hybridbil i tillegg: 63 prosent svarer i år at de også har en fossilbil i husholdningen. I fjor var tallet 70 prosent.

Likevel er tendensen tydelig: Dette er nemlig en nedgang på 10 prosent siden fjorårets undersøkelse.

– Snart like vanlig å ha to elbiler
– Dette er en voldsom endring med tanke på at den har skjedd i løpet av bare ett år. Tallene illustrerer tydelig hvor fort det elektriske skiftet skjer i Norge nå, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Likevel er hun ikke veldig overrasket, med tanke på at elbilene er blitt stadig bedre, rekkevidden lengre og at nordmenn har blitt vant med elbilene sine gjennom daglig bruk.

– Da er det bare naturlig at stadig flere innser at de klarer seg helt fint med bare elbilen. Snart vil det være like vanlig at husholdninger som må ha to biler, rett og slett har to elbiler, sier Bu.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Når det gjelder folks reisevaner, viser for øvrig undersøkelsen at prosentandelen elbilister som svarer at de fullstendig har erstattet all bruk av fossilbilen med elbil, har økt fra 33 til 36 prosent siden fjorårets undersøkelse.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.