Velkommen til Dag Ottos førstegangstjeneste!

tv2

I ”Kompani Lauritzen” kaster tidligere proffsyklist og fallskjermjeger Dag Otto Lauritzen 14 kjente personer på dypt vann i håp om at beinhard disiplin og intense utfordringer skal gjøre dem til hele mennesker som lever ut sitt potensial. Makker Kristian Ødegård er selvfølgelig med for å ivareta HMS og sikre at alle overlever.

Dag Otto mener selv at han aldri ville klart å bli et helt menneske – et menneske som kjenner sine muligheter og kan utfordre sine begrensninger – hvis det ikke var for hans tid i militæret. Nå vil han gi denne opplevelsen videre.

– Drømmen er å kunne vise folk at det å utfordre seg selv, komme seg utenfor komfortsonen, få mestringsfølelse og fysisk aktivitet er en viktig ting for alle. Jeg tror alle kommer til å vokse på det. Jeg håper folk vil se at det å slå av mobiltelefonen, PC og iPad – og komme seg ut i frisk luft, tøye grenser og lære seg disiplin. Det kan bli en fantastisk opplevelse, sier Dag Otto Lauritzen.

I en militærleir i naturskjønne Romsdalen har Dag Otto derfor utkommandert 14 kjente nordmenn som han mener har et uforløst potensial. Gjennom disiplin, beinharde øvelser og uforutsette prøvelser mener han at kjendisene kan bli den beste versjonen av seg selv. Med velprøvde militære metoder vil Dag Otto og flere befal trene dem opp i viljestyrke, initiativ og utholdenhet – og slik ruste dem til å takle livets harde realiteter. I bunnen ligger en ukuelig tro på at alle kan klare mer enn de selv tror, bare de prøver.

Les også:  Snøfreser får naboer til å klikke

– Det er ingen nykker i denne gjengen. Det er allerede etter et par dager en teamfølelse, og de backer hverandre opp. Og de har respekt for befalet og oss, sier Dag Otto.

Blant 14 håndplukkede kjendiser skal Dag Otto og hans nestkommanderende, Kristian Ødegård, bevise at det finnes elitesoldater blant dem. Soldater som er verdige et opptak i Dag Ottos kompani, soldater som i en gitt situasjon kunne ha vært spesialjegere, selv om utgangspunktet tilsier noe helt annet. Men opptaket er hardt: Først skal deltakerne gjennom en rekruttskole, der flere vil falle fra. Deretter må de komme seg gjennom en spesialutdanning. Til slutt vil kun fire rekrutter komme gjennom oberst Lauritzens nåløye. Disse skal få delta i det ultimate oppdraget med ”Kompani Lauritzen”. Den konkurransedrevne realityen på ti episoder produseres av Seefood TV og får premiere på TV 2 våren 2020.

– Allerede etter et par dager i leiren har vi sett både tårer og mestringsfølelse blant deltakerne, sier Dag Otto.

– Og så blir det mye surr og tull og gøy!, skyter Kristian Ødegård inn.

– Når deltakerne finner seg i å bli snakket til på en bestemt måte av befalet, så blir det masse komiske situasjoner som du ellers ikke får. Voksne mennesker står og skjelver på leppa fordi skapet ikke er i henhold, og de står opp halvannen time før de må for å vaske litt ekstra, sier Kristian.

Les også:  Datingekspertens fem beste tips til en god førjulsdate

Vita Mashadi bekrefter at det hun allerede har fått kjenne på at det er tungt.

 – Jeg har kjent på å være i kjelleren og jeg har allerede rukket å besvime; så jeg kan vel trygt si at jeg har vært der nede. Men det er nok ikke siste gang jeg er i kjelleren mens vi er her, og jeg er klar for å kjenne mer på det, sier Vita.

Søsteren Wanda Mashadi har også presset seg selv langt:

 – Jeg har ikke kjent på å være i kjelleren enda, selv om jeg har vært utslitt. Men jeg har ikke vært der at jeg har tenkt: ”Nå gir jeg opp”. Dette er veldig mye tyngre enn det jeg hadde sett for meg. Men det er en litt deilig følelse også, for da ser man hva man faktisk er i stand til, sier Wanda.

Tester grenser

Det nærmeste komiker Henrik Thodesen har vært militæret tidligere, er å underholde for dem.

– Det er overraskende hvor fort man klarer å forandre vaner hvis det bare er nok kjeft og avstraffelse, sier Thodesen lattermildt. 

Les også:  Topp 10: Hit reiser vi for å feire jul

– Det har vært veldig gøy så langt, men også veldig hardt og veldig annerledes. Man må avfinne seg med regler og rutiner som man har brukt 20 år på å ikke følge, og så må man brått endre rutiner. Men det er et fantastisk samhold i gruppa allerede, sier Thodesen.

Thodesen har også rukket å kjenne på at han får utfordret seg selv.

– I går fikk vi testet grenser ordentlig da vi gikk et døgn uten mat og med masse tunge øvelser. På slutten der – da følte jeg at jeg ga mer enn jeg har gjort på noe annet før. Det tror jeg synes også, sier Thodesen.Dette er deltakerne i ”Kompani Lauritzen”

Izabell (Benedicte Izabell Ekeland) (29), artist, Stavanger

Lise Karlsnes (39), artist, Oslo

Emil Solli-Tangen (29), operasanger, Porsgrunn

Desta Marie Beeder (30), programleder, Bergen

Øyvind «Vinni» Sauvik (43), artist, Bali/Oslo

Abiel Tesfai (31) programleder/DJ, Oslo

Henrik Thodesen (39), komiker, Oslo

Marte Bratberg (30), radiovert, Vestby

Wanda Mashadi (27), tv-personlighet, Strømmen

Vita Mashadi (27), tv-personlighet, Strømmen

Raymond Kvisvik (44), tidl. fotballspiller, Greåker

Lasse «Lazz» Jensen (37), artist, Fredrikstad

Håvard Lilleheie (46), programleder, Solbergelva

Siri Kristiansen (41), radioprogramleder, Son

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.