Solide tall for Danske Bank i Norge

danske bank

Danske Bank Norge fortsetter å levere solid og stødig drift. Samtidig forsetter banken å utvikle nye og moderne løsninger for sine kunder.

Resultatet etter årets ni første måneder endte på 2.479 millioner kroner før skatt, opp ti prosent fra 2.247 millioner kroner for samme periode i 2017.

– Danske Bank fortsetter å levere et solid resultat samtidig som vi har fornøyde kunder. Det synes vi selvsagt er gledelig, sier landesjef Trond F. Mellingsæter.

Resultatet er preget av vekst i netto renteinntekter på ni prosent fra samme periode i fjor som følge av flere kunder og økte utlån samt økte provisjonsinntekter.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Samtidig gjenspeiler resultatet at norsk økonomi styrker seg videre.

– Vår egen nylig publiserte Nordic Outlook-rapport forteller om et norsk næringsliv som fyrer på alle sylindre og utsiktene fremover ser både solide og stabile ut, sier Mellingsæter.

Tallene fra årets ni første måneder viser også at kredittkvaliteten er solid og at nedskrivninger på utlån falt fra 769 millioner kroner i 2017 til 394 millioner kroner nå.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Priser og nye tekniske løsninger
Danske Bank har den siste tiden vunnet flere priser og blant annet sikret fondet «Danske Invest Norge» seg førsteplassen under Morningstar Awards 2018.

Samtidig har banken fortsatt sin solide satsning på digitale funksjonaliteter. Nylig ble Danske Banks mobilbankløsning den første i Norge der man kan se informasjon fra alle sine ulike konti i forskjellige banker på ett sted.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

– Det er ikke til å stikke under stol at vi i Danske Bank har vært gjennom en utfordrende periode med hensyn til Estland-saken, og nettopp derfor har vi nå fullt fokus på å fortsette å utvikle gode og solide produkter og tjenester som forenkler kundenes hverdag. Vi har vært sterke med hensyn til kundetilfredshet de siste åreneog vi kommer til å jobbe knallhardt for å beholde den posisjonen, sier Mellingsæter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.