MUSIKK: Vamp ute med låta «Løvblad i vinden»

vamp

Mens vårsola kryper stadig høyere på himmelen, slipper Vamp singelen «Løvblad i vinden» – en ettertenksom, optimistisk låt med et refreng som løfter deg.

Vamp feirer sitt jubileum med tre særdeles spennende prosjekter. Teaterkonserten «Våken drøm – Vamp i teatret» spilles i disse dager på Rogaland Teater med bandet på scenen. 

På forsommeren kommer bandets trettende studioalbum, og til høsten legger jubilantene ut på en omfattende kirkekonsertturné kalt «Vamp i kapellet».

I sitt trettiende år har Vamp stadig blikket festet foran seg.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

Vamp har alltid hentet musikalsk inspirasjon uten å la seg styre av båser. Denne gangen gir de oss en perle av en poplåt med et romantisk, nostalgisk skjær. Falsettkoringen som innleder sangen, sender oss i retning 50-tallet. Roy Orbison kunne sunget denne låten, eller kanskje Buddy Holly.

Det låter likevel umiskjennelig Vamp – her og nå. Spillegleden er til å ta og føle på. Rytmegitaren som skjærer inn, de luftige trommene som uanstrengt driver låten framover, den lekne, men bunnsolide bassen. Vokalist Odin Staveland formidler stemningen i sangen med usentimental innlevelse.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

Øyvind Staveland har skrevet musikken. Bandets mangeårige felespiller og låtskriver har en melodisk teft som få andre her i landet, og melodien fester seg umiddelbart. Teksten, ført i pennen av Tom Roger Aadland, består av betraktninger omkring forelskelse, forandring og forfall.

I løpet av noen få linjer skisseres bittersøte øyeblikksbilder av ting som er borte. En nedfalls kirke. Byen der alle har reist sin vei. Det stormfulle forholdet som er over. Men sangen er også en hyllest til kjærlighet og håp. «Aldri redd. Aldri misunnelig. Aldri ussel.» Disse ordene pleide den irske balladesangeren Liam Clancy å gjenta for den unge Bob Dylan. Du må være modig for å håpe.

Les også:  P3 Gull 2023: Her er vinnerne!
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.