ANNONSE: Slik våkner du uthvilt og full av energi

Grunnlaget for god fysisk helse og for at vi våkner uthvilt er en god natts søvn. Selv om vi alle ønsker å kunne sove godt og våkne uthvilt og lykkelig, er det dessverre ikke alltid slik at vi vil at det skal være. For mange nordmenn er søvnproblemer noe som betyr at du ikke får den nødvendige hvile du trenger, og som også kan føre til at vi får andre vanskelige fysiske og psykiske problemer.

For at vi skal kunne gi oss de absolutt beste forholdene for å sove godt, er det også viktig å investere i en god seng tilpasset våre ønsker og behov. Hvilken skummadrass vi velger til sengen vår er selvsagt viktigst av alt. Hvilken du velger fra en -hard, -myk eller middels hard skummadrass, er helt opp til det du føler er best for din egen kropp.

I tillegg til en komfortabel seng og skummadrass, er det også bra å prøve ut en eller et par gode puter som du liker. Selv når det gjelder soveputer, må du føle om du foretrekker en -harder, -softer eller kanskje et sted imellom polstring på puten.

Andre gode tips for en god søvn

Å gjøre soverommet til rommet for avslapning som det også er ment for er alltid viktig. Å ikke ha mobiltelefon, datamaskin eller TV innen rekkevidde og helst ikke på soverommet i det hele tatt kan være bra for mange. Et mørkt og kjølig rom gir deg alltid bedre forhold for å kunne sove bedre akkurat som det også gjør å ta et varmt og behagelig badekar eller dusj før sengetid.

For mange kan stress og angst være et par grunner til at de har søvnproblemer. Her er det alltid bra å prøve å komme til bunns i stress og angst og ikke være redd for å søke profesjonell hjelp hvis du også føler at du trenger det. Prøv å ikke legge deg bekymret for hva som kan skje eller skje i morgen, og vær aldri uenig med familie eller venner.

Å unngå koffein- og nikotinprodukter som har en oppkvikkende effekt, er også noe å tenke på før du legger deg, akkurat som det også er bra å unngå alkohol og spise for mye og for sent rett før du legger deg. Siden vi alle er forskjellige individer og også slapper av på forskjellige måter, er det viktig å prøve å finne deres personlige soverutiner som gjør at man slapper best av, på denne måten får vi også den gode søvnen som vi alle trenger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.