Slik får du mer kontroll over Tinder-datingen i påsken

mobil jente

Uansett om påsken tilbringes på fjellet eller i byen, er det lite som slår følelsen av en god Tinder-match i solveggen etter en bra skitur eller etter en dag rundt i byen.

Her gir vi deg den komplette guiden til hvordan du kan være aktiv på Tinder, uten å få opp kollegaer og kjentfolk i påsken!

Slik gjennomfører du blokkeringen
Er det noen kjentfolk du ikke har behov for å se på Tinder? Da kan Blokker kontakter-funksjonen være løsningen for deg.

Del kontaktlisten fra enheten din med Tinder, velg en kontakt du ønsker å blokkere, og Tinder vil gjøre sitt beste for å forhindre at dere ser hverandre. 

Viktige merknader om denne funksjonen: 

  • Blokkerte kontakter blir ikke varslet om at du har blokkert dem
  • Å blokkere noen betyr ikke at de har en Tinder-konto. Så selv om du blokkerer eksen, er det ikke synonymt med at personen er på Tinder. 
  • Å blokkere kontakter påvirker ikke de eksisterende matchene eller meldingene dine
  • Hvis kontaktinformasjonen du bruker til å blokkere noen ikke stemmer overens med opplysningene de oppga når de registrerte seg, så kan ikke Tinder forhindre at dere ser hverandre
  • Du kan stanse delingen av kontakter med Blokker kontakter-funksjonen i Tinder-innstillingene dine
  • Hvis du ikke vil gi tilgang til kontaktene dine, gir Tinder også muligheten til å legge kontakter inn manuelt
Les også:  Slik har du sex i bunad

Slik prosesserer Tinder kontaktlisten din
Hvis du velger å bruke funksjonen, vil Tinder bruke kontaktlisten din til å gi deg muligheten til å raskt og enkelt velge kontakter du ønsker å slippe å se på Tinder. Hver gang du går til Blokker kontakter, henter de kontaktlisten din fra enheten din slik at du kan velge hvem du ønsker å blokkere. Når du går ut av funksjonen, lagrer de kun kontaktinformasjon for de personene du har blokkert (navn, e-post og/eller telefonnummer).

Tinder bruker denne informasjonen til å forsøke å forhindre at du ser de blokkerte kontaktene dine, og at de ser deg (dette er mulig hvis de har opprettet en konto med de samme kontaktopplysningene som du har lastet opp). 

Les også:  Dobbelt så lang sesong for norsk jordbær

Blokkering av en kontakt 
Mange lurer på hvordan de kan dele kontaktene sine med Tinder for å blokkere noen, – svaret er enkelt! Du bare deler kontaktlisten fra enheten din med Tinder, og velger de kontaktene du ønsker å blokkere:

  • Åpne Tinder og trykk på profil-ikonet 
  • Gå til «Innstillinger»
  • Rull ned og velg «Blokker kontakter» 
  • Gi Tinder tillatelse til å få tilgang til kontaktene dine 
  • Under «Kontakt»-fanen, velg personene i kontaktlisten din som du ønsker å unngå 
  • Trykk på «Blokker kontakter»

Hver gang du bruker denne funksjonen, henter Tinder kontaktlisten fra enheten din slik at du kan velge hvem du ønsker å blokkere.
Noen ganger ønsker man å blokkere folk som ikke er lagret i kontaktlisten. For eksempel administrerende direktør i selskapet du jobber, eller en du er ferdig med på Tinder. Hvis du foretrekker å ikke dele kontaktene dine med Tinder, eller hvis du vil blokkere noen som ikke er lagret i kontaktlisten, kan du legge til kontaktinformasjon manuelt.

Slik gjør du det:

  • Følg stegene 1–3 ovenfor
  • Deretter trykker du på symbolet + øverst på skjermen
  • Legg inn denne personens kontaktinformasjon og trykk på «Ferdig»
Les også:  Ny undersøkelse: Barn leker mindre ute i nærområdet

Slik fjerner du blokkeringen av en kontakt
Livet går ikke alltid slik man venter seg. Følg denne oppskriften for å fjerne blokkeringen av en kontakt:

  • Åpne Tinder og trykk på profil-ikonet 
  • Gå til «Innstillinger»
  • Rull ned og velg «Blokker kontakter»
  • Naviger til «Blokkert»-fanen
  • Trykk på «Fjern blokkering» på siden av hver av de blokkerte kontaktene du ønsker å fjerne blokkeringen for, eller trykk på menyikonet i det øverste høyre hjørnet og velg «Fjern alle blokkeringer» 

Slik stanser du delingen av kontaktlisten på enheten din med Tinder
Hvis du vil slå av deling mellom denne funksjonen og kontaktlisten på enheten, følg instruksjonene nedenfor:

  • Følg stegene 1–3 ovenfor
  • Trykk på menyikonet i øverste høyre hjørne 
  • Velg «Koble fra kontaktliste»

Å koble fra kontaktlisten din endrer ikke listen du allerede har over blokkerte kontakter. For å sikre personvernet ditt vil disse kontaktene fortsatt være blokkerte til du gir Tinder beskjed om å fjerne blokkeringer. 

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.