Sjokktall: Avinor skal redusere kostnader med minimum 400 millioner

avinor

Avinors konsernstyre har i dag sluttet seg til administrasjonens målsetting om at kostnadene skal reduseres med minimum 400 millioner innen 1. januar 2021.

– Både flyselskaper og øvrige samarbeidspartnere krever kostnadseffektive tjenester. Det skal vi levere på, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Kostnadsreduksjonene vil omfatte samtlige av Avinors lufthavner, samt stab- og støttefunksjoner.

Det forventes også kostnadsreduksjoner fra kjøp av tjenester fra Avinor Flysikring, som har sin egen effektiviseringsplan med definerte mål.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Avinor har også tidligere redusert kostnader med om lag 600 millioner kroner per år gjennom et eget program fra 2015 til 2018.

Det arbeides med en detaljert fordeling av kostnadsreduksjonen mellom enhetene som skal innarbeides i budsjettet for 2020, finansiell virksomhetsplan og budsjett 2021. Denne prosessen vil pågå utover høsten.

– Gjennom dette arbeidet skal vi drive våre lufthavner enda mer effektivt enn det vi gjør i dag. Tiltakene handler ikke om å redusere antall lufthavner eller flytilbudet. Effektiv drift av Avinor vil ivareta den gode infrastrukturen vi har for luftfart i Norge, sier Falk-Petersen.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– Vi har gode forutsetninger for å lykkes med å være det beste alternativet også i fremtiden. Vi leverer sikre og stabile tjenester med høy kvalitet. Vi har forbedret passasjeropplevelsen, og de kommersielle resultatene våre er gode. Sist, men ikke minst har vi medarbeidere med høy kompetanse. Alt dette skal vi bygge videre på, sier Falk-Petersen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.